“Elimi kolumu bağlıyorlar”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) Lütfü savaş, AKP Grubunun HBB´nin meclisinde sayısal üstünlüğüyle hareket ederek yetkilerini kısıtladığını belirtti.

SİYASET 25.05.2018 11:03:35 0
“Elimi kolumu bağlıyorlar”

Nesrin Geyik/İskenderun

Savaş, “Meclis´te hizmet edeceğim diye elimi kolumu bağlıyorlar” dedi. Savaş, borcun önemli bir kısmının AKP´li belediyelerden devrettiğini ifade eden Savaş, şimdi de HBB´den daha yüksek borç miktarına sahip olduklarını kaydetti.

Hatay´dan yayın yapan bir radyo programına konuk olan HBB Başkanı Lütfü Savaş, Mithat öztürk´ün Günışığı programına konuk oldu. HBB Meclisi´nde 250 milyon liralık borçlanma için yetki talebi reddedilen Başkan Savaş, AKP grubunun iddialarını itham olarak nitelendirdi, ellerinde kanıtları varsa Cumhuriyet Savcılığına vermelerini istedi. Savaş, “Bu şikâyetleri şahsıma yöneten arkadaşların cesareti varsa bir sonraki seçimlerde karşıma aday olarak çıkar. 4 yıldır aynı şikâyetlerde bulunuyorlar ama Lütfü Savaş´ın bir tane bile hırsızlığı, ahlaksızlığı görülmemiştir. Baktılar yolsuzluk, ahlaksızlık bulamadılar 19 ay boyunca beni başka konularda şikâyet ettiler. 3 kez gençlerimizi içeri aldırdılar. Şayet ellerinde somut kanıtları varsa beni Cumhuriyet savcılarına şikâyet etsinler. Yayladağı´na yapılan hizmetlerin yüzde 90´ını biz yaptık. Ancak kendine çok güveniyorsa bana rakip olur. Yeni seçilen il başkanı arkadaş da belli ki çabuk yorulmuş. Bu yolsuzlukları bana değil kendinden önceki il başkanlarına, milletvekillerine sorsun” diye konuştu.

“334 milyon lira borcu açıklamaya davet ediyorum”
İl Özel İdare´den, ilçelerden ve eski beldelerden kendilerine bırakılan toplam borçtan 10 milyon lira hariç hepsini ödediklerini hatırlatan Başkan Savaş, önlerine konulan 334 milyon lira borcun ise sadece hizmetleri engellemek için önlerine konduğunu savundu. Önlerine konulan bu borç karşısında 250 milyon lira borçlanma talebinde bulunduklarını aktaran Başkan Savaş, ancak 10 milyon liralık borçlanma yetkisine izin verildiğini, samimilerse tüm bu süreçleri açıklıkla ortaya koymaya davet etti.

“Kendi belediyelerine ödenek HBB´ye teşekkür bile yok”
Afrin operasyonu sonrasında hizmetlerin yüzde 95´inin kendileri tarafından karşılanmasına, bu hizmetler için 22 milyon lira harcanmasına karşın AKP´li belediyelere 30 milyon lira ödenek aktarılırken kendilerine teşekkür dahi edilmediğini sözlerine ekleyen Savaş, “Biz üvey evlat mıyız?” diye sordu. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci´nin EXPO fuarının borçla gerçekleştirilemeyeceği ifadelerini de yanıtlayan Başkan Savaş, devletin hastane, köprü ve diğer hizmetlerin bütçelerinin de krediyle karşılandığına dikkat çekti, “Siz krediyle hizmet yapabiliyorsunuz da Hatay Büyükşehir Belediyesi yapamaz mı? Tüm yasalar mevcut hükümeti ve belediyelerini mi kapsıyor? Sayın Kimyeci´ye cevap vermeyeceğim ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bu arkadaşlarda hükümetin desteği varsa bizde de zeka ve cesaret var. Biz EXPO´nun kralını yapacağız, ilk olarak sayın Kimyeci´yi ağırlayacağız” fadesini belirtti.

“Kimyeci mirasımı bile eline yüzüne bulaştırdı”
Kimyeci´yi kendi döneminde başlatılan Aksaray ve Emek mahalleleri kentsel dönüşüm projeleri mirasını sürdürmekle de eleştiren Başkan Savaş, “Onun tüm aşını ben pişirmiştim, yemeyi bile beceremedi” eleştirisinde bulundu. Kimyeci´ye eleştirisini projeyi ‘eline yüzüne bulaştırmakla da sürdüren Savaş, şunları söyledi: “Bugüne kadar yaptığı tek şey benden kalan miras olan Aksaray ve Emek mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesi. O projenin bütün aşamalarını ben yapmıştım. Bakanlar Kurulu kararını bile çıkarmıştım. Her şey hazırdı zaten sadece planlayarak yapacaktı bu arkadaşımız. Ama eline yüzüne bulaştırdı. Bakan Bey gelip gitti ama 11 ay olmasına rağmen arkadaşımız oralara bir çivi bile çakamadı. Ve kendi seçmeni onu protesto etti. Sayın Bakan da o akşam buradan ayrılmak zorunda kaldı.”


Anahtar Kelimeler: lütfü savaş

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00