Elmasoğlu:Kulüp sahibinin istediği tasarrufta bulunması mümkün

Erzin Spor hisselerinin satışı ve isminin değişmesi.

SPOR 31.08.2020 10:06:52 0
Elmasoğlu:Kulüp sahibinin istediği tasarrufta bulunması mümkün

Akın Bodur/İskenderun

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Erzin Belediye Spor adıyla dernek olarak kurulan ve daha sonra Erzin Spor olarak adı değiştirilerek, anonim şirkete dönüştürülen TFF Spor Toto 3. Ligi takımı Erzin Spor´da yaşanan gelişmeleri aktardı. Elmasoğlu, İstanbul´dan gelip, Erzin Spor´a sahip çıkmak, Erzin´i bir spor şehri yapmak, takıma maddi ve manevi olarak destek olacağını belirten ve kulübü A.Ş.´ye çevirip, kulüp başkanı olan iş insanı ve kulüp ve şirketin hisselerinin satışı hakkındaki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Kulüp şirket oldu, bir yılda eridi
Erzin Belediye Başkanı Elmasoğlu, sosyal iletişim sitesi üzerinden kamuoyuna seslendiği değerlendirmesinde, Erzin Spor´un satılması ile ilgili olarak kamuoyunda ve sosyal medyada yapılan yorumlar nedeniyle konuya açıklık getirmeye çalıştı ve belediye açısından olan bölümünü aktardı. Elmasoğlu, 'Erzin Spor´un 3. lige çıkmasından sonra seçimlerle işbaşına geldiğimiz Mart 2019 tarihine kadar Erzin Spor dernek olarak Erzin Belediye Spor adı altında hayatına devam etmiş, Mart 2019 tarihinden çok kısa bir süre sonra ise sporu çok sevdiğini, İstanbuldan Erzin Spor´a sahip çıkmak ve Erzin´i bir spor şehri yapmak istediğini, takıma maddi ve manevi olarak destek olacağını ve bu takımın Erzinlilerin olmasını istediğini kamuoyunda ve çeşitli platformlarda beyan eden Önder Özbilen tarafından yine bildiğimiz kadarı ile klüp yöneticilerinin de isteği ile klüp başkanı olmuş ve Erzin Belediyespor ismi değiştirilerek, ErzinSpor´a dönüştürülmüş akabinde de dernek A.Ş ye yani ticari bir şirkete çevrilmiştir' değerlendirmesinde bulundu.

Kulübün 4.5 milyon lira borcu hattında açıklama yapılmadı
Elmasoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: 'Erzin Spor´un şirket olması ile beraber Erzin Spor´un büyük çoğunluktaki hissesinin sahibi olmuş ve klübün yıllardır borçlarını çevirememesi ve federasyondan ve iddiadan gelen gelirlerinin tamamının icralık olması nedeni ile klübün devam edebilmesi ve yaşaması için yaklaşık olarak 2.000.000-2.500.0000 TL klübe para yatırdığını ve klüpten alacaklı olduğunu ayrıca klübün icralar nedeni ile kendi alacağı dışında yine yaklaşık 2.000.000 TL borcu olduğunu çeşitli platformlarda beyan etmiştir. Kulübün klüp başkanına ve diğer alacaklılara olmak üzere 4.000.000-4.500.000 TL borçlu olduğu anlaşılmakta olup bu konuda kulüp tarafından net herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Ne dernek olduğu dönemlerde ne de şirkete dönüşmesi aşamasında belediyemizin derneğe aşağıda belirttiğimiz destekleri dışında yönetimsel anlamda bir müdahalesi söz konusu olmamıştır. Belediyemizin dernek üyesi ve sonrasında şirket ortağı olmaması nedeni ile yönetime müdahalesi de hukuken mümkün değildir.Bu bakımdan klübün günahı ile sevabı ile şu anki aşamasına gelmesinde yönetimsel anlamda bir katkısı olmamıştır. Bugüne gelen süreçte ise kulüp başkanı Önder Özbilen tarafından yine çeşitli platformlarda Erzin Spor´a kendisinin koyduğu para dışında gelirlerinin tamamının icralık olması nedeni ile ekstra kaynak bulamaması durumunda klübün bu şartlarda yaşamasının mümkün olmadığını, ama bunun yanında bugüne kadar klübün Erzin dışına çıkmasını istemediğini böyle bir şeyi düşünmediğini satmanın söz konusu olmadığını farklı formüller aradığını sürekli dile getirmiş ancak bu konuda kamuoyunu bilgilendirici net bir beyanda bulunulmamıştır.'

'Kulübün bildirdiği bir işlem söz konusu değil'
Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, kaçıklamasına şöyle devam etti: 'Şu saatte dahi bu konuda kulüp tarafından bildirilen resmi bir beyan ve resmi bir işlem söz konusu değildir. Ancak kamuoyunca ve tarafımızca da öngörüldüğü üzere takımın Erzin dışına gitmesinin an meselesi olduğu anlaşılmaktadır. Kulüp başkanı kulübün borçlarını ve durumunu bilerek ve isteyerek Erzin´e gelmiş, Erzinliler kendisine klübü kurtaracağını ve yeniden yapılandırılacağını tüm platformlarda çoğunlukla manevi olarak kendisine destek olmuştur. Erzin Belediyesi olarak çeşitli platformlarda sosyal medyada zaman zaman Erzin Spor´a sahip çıkmadığımız yönünde suçlamalarda bulunulmuş ve şu aşamada takımın Erzinden gitmesi hususu söz konusu olduğundan sanki Erzin Spor´a sahip çıkmadığımız ve takımın bu nedenle Erzinden gitmesi söz konusu imiş gibi tüm sorumluluğu üzerimize yıkan beyanlar karşısında bu açıklamayı yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Erzin Belediyesi olarak klübün A.Ş. olması ve artık ticari bir mahiyet kazanması nedeni ile Erzin Spor´a nakdi olarak yardım yapmamız mümkün olmasa dahi Erzin Belediyesinin İçme Tesislerinde sezon boyunca yaklaşık 24 odada konaklamaları sağlanmış, aşçımız vasıtası ile malzemeleri kendilerine ait olmak üzere üç öğün aşçılık ve yemek servis hizmeti verilmiş, Erzin Stadyumunun bakımı ve çimlendirilmesi ile statta sürekli olarak bir görevlimiz tarafından hizmet sunulmuş, ayrıca klübe antremanlar için günlük olarak içme tesislerinden stada kadar servis hizmeti verilmiş ve klüp yönetimine yardımcı olmak üzere bir spor hocamız görevlendirilmiştir. Bu saydığımız hizmetler maddi olarak değerlendirildiğinde bir kulübe ciddi olarak katkı sağlayan destekler olup bu destekleri görmeden belediyenin klübe destek vermediğini söylemek gerçek anlamda vicdanları sızlatacaktır. Belediyemiz tarafından ilçedeki Yeşilkent Voleybol Spor Kulübü ve Gökdere Spor Kulübüne de bütçemiz doğrultusunda maddi destek sağlamaya çalışmaktayız. Hukuken mümkün olmamasına rağmen bir an için mümkün olduğunu düşünsek dahi ayda ortalama 600.000-700.000 TL geliri olan bir belediyenin, ilçeye yapılması gereken hizmetlerini, ilçenin halen birçok sorununun olduğunu ve işçi ve memur maaşlarını, temizlik, akaryakıt ve diğer tüm giderlerimizi düşündüğümüzde tüm gelirimizi Erzin Spor´a harcamamız bizden hizmet bekleyen diğer vatandaşlarımıza da haksızlık olacaktır.'

Kulübe yıllık 1 milyon lira gelir bulunması gerekli
Elmasoğlu, 'Bizler takımın Erzin´den gitmemesi ve adının Erzin Spor olarak kalması halinde şimdiye kadar verdiğimiz bu destekleri vermeye devam edeceğimizi şimdiden kamuoyuna bildiriyoruz. Erzin Belediyesi olarak kulübün Erzin Spor olması ve Erzin´de maçlarını oynaması nedeni ile elimizden gelen tüm desteği vermemize rağmen bu klübün artık bir şirket olduğu gerçeğini de görmemiz gerekmektedir. Yaptığımız desteklere rağmen her an kulübün sahipleri tarafından her an istedikleri şekilde tasarrufta bulunmaları mümkündür. Kulübün belediyenin desteği dışında sponsorlar ve bağışçılardan destek alması halinde yaşaması ancak mümkündür ki bu şekilde yaşadığını kabul etsek dahi bu takımdaki hisse sahiplerinin tasarrufu ile her an kulübün kaderi değiştirilebilecektir. Bu akımın gerçek anlamda Erzinlilere ait olması tüm borçlarının yani 4.000.000-4.500.000 TL´nin ödenerek hisselerinin tamamının Erzinliler tarafından alınması halinde mümkün olacak olup, ayrıca takımın yaşaması için borçlar ödendikten sonra federasyon ve iddia dan gelen gelirin üzerine iyi bir yönetimle en az senede 1.000.000 TL gelirinin olması gerekmektedir. Hem dünyanın hem de ülkemizin bulunduğu ekonomik koşullarda ve Erzin´in henüz sanayi kenti olmaması nedeni ile öncelikle 4-5 milyon tl nin daha sonra bu klübü yaşatacak yıllık en az 1 milyon TL´nin bu kadar ciddi bir kaynağın Erzinimizde bulunması çok zor gözükmektedir. Zira bu kaynağın bulunacağını düşünenler halen varsa ben belediye başkanı olarak öncü olmaya hazırım. Ancak bu ve buna benzer girişimler daha önce de yapılmış olup ancak çok cüzi rakamlar toplanabilmiştir. Sonuç olarak Erzin Belediyesi olarak klübün yaşaması için elimizden gelen gayret şimdiye kadar sarf edilmiş olup; takımın Erzin´de kalması halinde şimdiye kadar yaptığımız destekleri vermeye devam edeceğimizi, bu takımın Erzin´den gitmesi halinde bu şehrin bir evladı ve bir belediye başkanı ve spora her platformda destek vermiş bir kişi olarak Erzin´in bir değerinin kaybolması nedeni ile herkesten çok üzüleceğimi, ancak bu üzücü durum yaşansa dahi amatör ruhla yeniden Erzin´in çocuklarının futbol oynaması için harekete geçeceğimizi herkesin bilmesini kamuoyuna bildiririm´ görüşünü kaydetti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22