Emekli vali törenle uğurlandı

Adana Seyhan´da 3 Mayıs Çarşamba günü kız isteme meselesi yüzünden Denizhan Dener tarafından öldürülen emekli Vali İsmet Metin, eşi Nurşen Metin ve kızı Senem Metin´in cenazeleri Antakya´da düzenlenen devlet töreninin ardından topra

8.05.2017 13:05:08 0
Emekli vali törenle uğurlandı

Cumartesi günü saat 15.30´da düzenlenen törene Hatay Valisi Erdal Ata, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Nihat Matkap, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Fuat Çay, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hatay Eski Milletvekili Hasan Akgöl, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Yusuf Önlen, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İlçe Kaymakamları, Emekli Vali Alaattin Turhan, merhumun yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan cenaze töreni Merhum Emekli Vali İsmet Metin´in özgeçmişinin okunması ile devam etti.

Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, törende yaptığı konuşmada merhum valiyi uzun yıllardan beri tanıdığını ifade ederek, 'Daire başkanlığı yaptığım dönemlerde kendisi Ağrı Valisi idi. Daha sonra da çeşitli yerlerde yollarımız kesişti. Meslek büyüğümüz olarak hep saygı duyduğumuz, çalışmalarını takdirle izlediğimiz tam bir devlet adamı diyebileceğimiz niteliklere sahip bir valimizdi. Biz onu öyle tanıdık. Daha bir hafta önce kendisi ziyaretime gelmişti. Hatay üzerine, meslek üzerine kendisi ile güzel bir sohbetimiz olmuştu. Bu elim olayı öğrendiğimde derin bir şaşkınlık ve üzüntü duydum. Çok acı bir olay. Tabi ki hepimiz bir gün mutlaka öleceğiz ama gönül arzu eder ki tüm ölümler normal yollardan olsun, böylesi acı olaylar yaşanmasın. Ben Sayın Valimize, eşine, kızına ve elim hadisede hayatını kaybeden herkese Allah´tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve sabır diliyorum' dedi.

Merhum meslektaşı ile ilgili anılarını paylaşan emekli vali Alaattin Turhan da “Her ölüm erkendir. Sayın Valimizin ölümü sevenlerinin kalbini dağlayan, onları acılara gark eden bir şekilde tecelli etmiştir. Ben merhumun Ankara´da mülkiyedeki sınıf arkadaşlarını temsilen ve de özellikle Eski Müsteşarımız Metin İlyas Aksoy´u temsilen, onların sevgi, saygı ve dualarını iletmek üzere burada bulunuyorum.  O hepimiz de öyle bir intiba bırakmıştır ki asla unutulmayacaktır” diye konuştu.

Kanada´da yaşayan kızı Özlem Metin, törende babasını, annesini ve kız kardeşini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Özlem Metin, babasının memleketini ve memleketinin insanını seven, memleketini düşünen bir devlet adamı olduğundan bahsetti. Metin, sohbetleri, kitapları, hayatının her anı, memleketinin sorunları üzerine düşünmekle ilgili olduğunu kaydederek, 'Bizi bu geçen uzun yıllar boyunca yurt dışında her ziyaret geldiğinde gördüğü her şeye, buradan ne öğrenebilirim, bunu nasıl Türkiye´de kullanabiliriz diye düşünerek her şeyi ülkesi için yaptı. O hayatını bu ülkeye adadı. Babamın ve hepimizin hayatında her zaman destek annem oldu ve her zaman onun yanındaydı.  İkisi de hayatları boyunca çok insanda derin izler bıraktılar. Yurdun her köşesinde kurdukları güzel ilişkilerle her zaman hatırlanacaklarına inanıyoruz´´ şeklinde konuştu.

 Valilik bahçesinde düzenlenen törenin ardından Emekli Vali İsmet Metin´in naaşı, eşi ve kızı ile birlikte Antakya Mezarlık Kompleksi´nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00