Emekli NASA Astronotu İSTE’deydi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 4 Ekim’de emekli NASA astronotu Dorothy Metcalf-Lindenburger’ı misafir etti.

EĞITIM 4.10.2023 19:36:00 0
Emekli NASA Astronotu İSTE’deydi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 4 Ekim’de emekli NASA astronotu Dorothy Metcalf-Lindenburger’ı misafir etti. NASA, ABD Adana Konsolosluğu, İSTE ve İSTE Teknopark iş birliği ile İSTE Merkez Kampüste bulunan Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaptı.

Emekli Astronotla söyleşi etkinliğine İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken ve Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İSTE akademik ve idari personelleri, üniversite öğrencileri ile davetli ilköğretim- ortaöğretim öğrencileri katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bir bilim insanını misafir ediyoruz bugün. Kendisine, ekibine ve tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum öncelikle. Dorothy ile yaptığımız sohbette pandemi sürecinde mecburen yapılan online eğitimin zararları üzerine konuştuk. Siz değerli öğrencilerimizi yüz yüze eğitim için çağırmamızın nedeni de budur. Teknik bir üniversite olarak çoğunluğu mühendis olan öğrenciler yetiştiriyoruz. Sizlerin uygulamalı eğitimler almanız şart” dedi.

2004'ten 2014'e kadar 10 yıl boyunca NASA’da astronot olarak görev yapan Metcalf-Lindenburger, NASA’ya uzanan hayat yolculuğunu salonu dolduran misafirlerle paylaştı. Küçük bir kızken hayalini kurduğu uzaya gitmeyi yetişkinliğinde gerçekleştiren Metcalf-Lindenburger, “bilim insanları daha iyi bir dünyada yaşamanın yollarını arıyor. Bu yolları aramada ve başarmada üç temel beceriye ihtiyacımız var: merak, zorluklarla başa çıkma becerisi ve cesaret” diyen Dorothy, astronot olmak için geçtiği testlerden, bilimsel ve teknik bilgilendirmelerden ve eğitimlerden, suda ve vahşi doğada hayatta kalma eğitimlerinden söz etti.

STS-131 Discovery isimli Uluslararası Uzay İstasyonuna ikmal misyonu çerçevesinde uzayda geçirdiği 15 günlük süreyi anlatan Dorothy, daha sonra misafirlerden gelen soruları yanıtladı. Emekli Astronot Dorothy Metcalf-Lindenburger’a meraklı İSTE’li öğrenciler ve misafir öğrenciler uzayın kokusundan, sesinden, yürüyüşüne; uzaydan nasıl dönüldüğüne, uzaydaki zamanını nasıl geçirdiğine ve ne hissettiğine kadar bir dizi soru yöneltti. 


Anahtar Kelimeler: Emekli Astronotu ’deydi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19