Emekliler tepkili: Söz değil, icraat bekliyoruz

Tüm Emekli Sen İskenderun Temsilciliği: Geleceğimiz iktidarın iki dudağı arasında olmamalı

İSKENDERUN 24.06.2022 11:27:25 0
Emekliler tepkili: Söz değil, icraat bekliyoruz

Akın Bodur/İskenderun

Emeklinin geleceğinin siyasi iktidarın iki dudağı arasında olduğunu belirtten Tüm Emekli Sen İskenderun Temsilcilik Başkanı Mustafa Çelik, 'Geleceğimiz siyasi iktidarın iki dudağı arasında olmamalı. İktidardan söz değil, icraat bekliyoruz, iktidara yakışan budur' dedi.
Kentin Ulucami Caddesi üzerindeki Sağlıklı Yaşam Parkı önünde yapılan açıklamada konuşan ve alım gücü düşen emeklinin maaşının artırılmasını isteyen Çelik, 'Emekli maaşı ile geçinemiyoruz. Maaş kiraya yetmiyor, faturaları ödeyemiyoruz, çarşıda, pazarda, markette, mutfakta, yangın var, artık dayanamıyoruz' değerlendirmesini yaptı.

'Emekli yaşamını sürdürebilmek için halen çalışıyor'

'Sermayeye değil, emekliye bütçe; birleşe birleşe kazanacağız; Savaşa değil emekliye bütçe' sloganları arasında konuşan Mustafa Çelik, şunları söyledi: 'Emeklilerin büyük bir bölümü yaşamlarını sürdürebilmek için halen çalışmaya devam ediyor. Temel gıda maddeleri başta olmak üzere fiyatlar her geçen gün artıyor. Ev kiraları, elektrik, su ve doğalgaz faturaları ödenemez duruma gelmiştir. Emekli maaşları insanca yaşamayı sağlıyacak düzeyde değildir. Milyonlarca emekli asgari ücretin ve açlık sınırının altında maaş alıyor. Artık yeter dayanamıyoruz. Siyasi iktidar emekli maaşlarına, bayram ikramiyelerine ve asgari ücrete zam yapılması taleplerimiz, ´bütçede kaynak yok´ diye reddediliyor. Taleplerimizi sürekli erteleyerek seçim malzemesi haline getiriyor. Bize sabırlı olmamızı ve şükretmemizi tavsiye ediyorlar. Biz de ´artık yeter´ diyoruz. Aylardan beri devam eden zamların yarattığı enflasyon rakamına göre değil, halkın yaşadığı gerçek enflasyon oranına göre tüm emekli maaşlarına seyyanen zam yapılsın. Emekli maaşları tek yanlı olarak değil, toplu sözleşme yoluyla belirlenmesi için emekli sendikaları statü yasası çıkarılarak gerekli yasal düzenlemeler yapılsın istiyoruz. Geleceğimiz siyasi iktidarın iki dudağı arasında olmamalıdır. İktidardan söz değil, icraat bekliyoruz, iktidara yakışan budur.'

/resimler/2022-6/24/1231262463238.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22