Emekliler hükümete 16 maddeyle seslendi

İskenderun’da emekliler maaşlarının artmasını istedi yaşam hakları için öncelikli olarak niteledikleri 16 maddeyi sıralayarak hükumete seslendi.

İSKENDERUN 28.11.2023 15:16:00 0
Emekliler hükümete 16 maddeyle seslendi

2021 tüm emekler Sendikası İskenderun Şube başkanı Mustafa Çankaya, “AKP iktidardan 21 yıllık karnesi bizde hiç yanılmıyor 2024 bütçesinde de yokuz yoksulluk sınır altında ezilen içilen bir emekliler 2004 2024 bütçesiyle daha da yoksullaştırılmak isteniyoruz” dedi.

Ulucami caddesi üzerinde yaptıkları açıklamada Ankara’ya seslenen Çankaya, şöyle konuştu: “Daha önceki bütçelerde de olduğu gibi 2024 merkezi hükümet bütçesinde de bizim payımıza düşen ise; bütçe gelirleri çok kazanandan çok alınarak toplanması gerekirken, yine bütçe gelirlerinin büyük bir çoğunluğu dolaylı vergilerden sağlanacak. Yani bütçenin yükü her zaman olduğu gibi iğneden, ipliğe yapılacak zamlarla çalışanların, emeklilerin, yoksulların sırtına yüklenecek.”

‘Patronlara değil emekliye bütçe’ sloganı arasında konuşan Çankaya, “AKP iktidarının 21 yıllık karnesi bizi hiç yanıltmıyor. 2024 bütçesinde de yokuz. Kendi yanlış ekonomik politikalarının sonucu olarak derinleşen ve artık saklanamayan ağır ekonomik krizin faturasının bize kesilmesi ile yoksulluk sınırından sonra açlık sınırı altına itilen biz emekliler 2024 bütçesi ile daha da yoksullaştırılmak isteniyoruz, yeter artık, yeter, yeter.. Depremin yıkıp evsiz bıraktığı on binlerce insanımız konteyner kentlerde yaşamak için her türlü zorluğa göğüs gererken, bir de yokluk, yoksulluk ve açlıkla mücadele eden, asgari ücretin altında maaş alan 9 milyon emekli için ne yazık ki iktidar tarafından Emekliye umutta verilmiyor” değerlendirilmesinde bulundu.

Emekliler, sıraladıkları talepleri arasında emekli maaşlarının açlık sınırının üzerine çıkarılmasını ve temel ihtiyaçlardan KDV’nin kaldırılmasını da ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Emekliler hükümete maddeyle seslendi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19