'Emeklilerin ´intibak yasası´ çıkacak'

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan adayı Beşir Baysoy, kentteki iki emekli derneğini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi ve seçilmesi halinde emeklilerle ilgili gerçekleştireceği projelerini anlattı.

SİYASET 14.02.2019 10:53:58 0

İskenderun/SES

İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneğini (İSÇEİD) ziyaret eden ve derek başkanı Nurullah Er ve yöneticilerin önerilerini dinleyen Baysoy, emeklilerin sorunlarının çözülmesinin önemli olduğunu ifade etti. Ziyarette konuşan dernek başkanı Er, “İntibak yasası çıkarılmalı ve emeklilerin mağduriyeti giderilmelidir. Emekliler kahve köşelerinde bir bardak çaya muhtaç duruma getirilmemeli. Önümüzdeki dönemde bütün siyasi partilerle emekliler için görüşmeler yapacağız' dedi. Emeklilerin sahipsiz olmadığını ifade eden Baysoy da “Vatan Partisi, emeklilere pranga vuran emperyalist talimatları yırtıp atacak, özelleştirmeci hükümetlerin zulmüne son verecek. Tüm emeklileri kapsayan intibak yasası çıkaracak, maaşlar arasındaki uçurum ortadan kaldırılacak' diye konuştu.
Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şubesini de ziyaret eden Baysoy, Türkiye Emekliler Derneği başkanı Hüseyin Göde ise şunları söyledi: 'Sağlık ve konut sorunu bizim en önemli sorunlardan biridir. Ayrıca ücretlerimizin iyileştirilmesi gibi sorunlarda emeklilerin önemli sorunlardandır. Konut ve sağlık alanında çalışmalar bekliyoruz.'
VP belediye başkan adayı Baysoy da, 'Çalışma yeteneğini yitirmiş yaşlılar, devlet güvencesi altında olacaktır. Yaşlıya destek modelleri güçlendirilecek, yeterli sayıda ve yeterli kapasitede yaşlı bakım yurtları açılacaktır. Sokakta yatan kimse kalmayacak, evsizler devletin koruması altına alınacaktır. Banka promosyonu denilen, emeklinin hakkıdır. Emekli maaşından kazanç sağlayan bankaların, bedelini düzenli olarak ödemesi sağlanacak. Sağlık ücretsiz olacak, emeklilerin de muayene, tedavi ve ilacından para alınmayacak” değerlerdirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22