'Emeklinin siyaseti öncelikle ekmeği'

Son aylarda döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarının neredeyse her gün yükselmesi, elektir ve doğalgaza yapılan zamların piyasada herşeyin fiyatını arttırması tepki sürüyor.

GÜNCEL 12.01.2022 16:43:41 0

İskenderun/SES

İşçi emeklilerin maaşına emekliler arasındaki farkın ortadan kaldırılmasını, işçi emeklilerinin maaşlarının da memur emekli maaşlarına denk getirilmesini istediklerini belirtti.

Emekli, vekillerden teklife destek istedi
İsdemir Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇEİD) yönetimi, her gün yaşanan zamların ekonomik sıkıntı yaşayan emeklilerin yaşamı çekilmez hale getirdiğini ifade etti. İSÇEİD yönetimi, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Biz emekliler, işçi emeklilerinin maaşının artırılması için, CHP´nin Meclise sunduğu kanun teklifinin takipçisiyiz. CHP Meclise sunduğu kanun teklifinde, memur emeklileri ile işçi ve esnaf emeklileri arasındaki farkın giderilmesi istenmektedir. Memur emeklilerine memur maaşı oranında zam yapılırken, işçi ve esnaf emeklisine, Sosyal Sigortalar Kanunu gereğince bir önceki altı aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılmakta. Son yıllarda emekli maaşları arasında farklılaşma olurken, 2022 yılı memur maaşlarına ilişkin zam oranlarınada ek zam nedeniyle memur emeklilerin aylıkları 2022 0cak-Temmuz döneminde yüzde 30, 95 oranında artırılırken, 11.2 milyon emekli dul ve yetime altı aylık dönemde yüzde 25.5 oranında zam yapılmıştır. Yıllık TÜFE enflasyonun 36.08, ÜFE´nin yüzde 79.89 çıktığı, önümüzdeki aylarda yeni gelen zamlarla enflasyonun hızlı bir şekilde yükseleceği bir dönemde emekli aylıklarının yüzde 25.5´de kalması kabul edilmez. İşçi emeklilerinin maaşlarının memura verilen zam oranıda artırılarak yüzde 30,95 çekilmesi maaşlarıyla eşitlenmesi, ayrıca enflasyon oranında zam verilmesi ve milli gelirden pay alabilmesi istenmektedir. Biz işçi emeklileri olarak geçmişte ülkeye katma değer üretmiş, bugün ise kanun gereği emekli statüsündeyiz. Bu ülkede çocuklardan sonra önem verilmesi gereken bir yaş gurubundayız. Böylesi ekonomik sistemde bizlere verilen bu ücret hakkaniyetli değildir. CHP´nin Meclis´e sunduğu kanun teklifinin takipçisiyiz. Siyasi partiler seçim zamanlarında emekliye verilecek gıda yardımlarıyla, kömür torbalarıyla oy alacaklarını düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Emeklinin siyaseti öncelikle ekmeği, sonra gönül bağı kurduğu siyasi partisidir. Her siyasi partiye gönül bağı ile bağlı olan emekliler, bugün oy verdiği siyasi partilerin milletvekillerinden, iktidar, muhalefet gözetmeksizin CHP´nin emeklilerin maaşının artırılması için, Meclis´e sunduğu teklife destek istiyor. Meclis´ten geçsin ki, ekmekleri büyüsün. Yoksa emeklinin gönlü kazanılmadan sandıkta, gönlünü ekmekle kazanan siyasi partlieri tercih edecektir. Biz emekliler olarak CHP´nin Meclis´e sunduğu kanun teklifinin takipçisiyiz. Parlamentoda bulunan siyasi partilerin milletvekilleri bu yasa teklifini, muhalafet teklifi değil de emeklinin yaşamına katkı sunacak, merhem olacak bir teklif olarak görüp, teklifin lehinde oy kullanmalıdır. Kullanmazlarsa seçimlerde emeklilerin kapısı çalındığında bu icraatının yüzüne vurulacağını bilinemlidir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19