Emekliye yakıt yardımı istedi

Tokdemir, kanun teklifini Meclis´e verdi

SİYASET 18.10.2019 10:54:14 0
Emekliye yakıt yardımı istedi

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına verdi. Tokdemir, yasa teklifi ile sosyal güvenlik kurumlarından aylık ve gelir alan emeklilere yılda 1 defa bir aylık veya gelir tutarında yakıt parası verilmesini önerdi.
Hatay Milletvekili Tokdemir, yasaya ek madde olarak önerdiği kanun teklifinin, 'Cumhurbaşkanı, Bakanlar, TBMM üyeleri hariç olmak üzere bu kanun ve diğer kanunlara göre aylık alanlara veya sürekli iş görmezlik geliri alanlara Aralık ayı aylık veya gelir tutarı kadar yakıt yardımı verilir. Kurum tarafından ödenen bu yardım Hazine tarafından karşılanır. Sürekli iş görmezlik Geliri, Maluliyet veya Ölüm aylığı alanlara, bu yardım aylık oranları nispetinde ödenir. Bu madde kapsamında ödenecek toplam tutar kurum tarafından hesaplanarak Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilir. Bakanlık bildirilen tutarı ödeme gününden en az üç gün önce kurum hesabına yatırır' ifadesine yer verdi.
Milletvekili Tokdemir, Meclis´e verdiği kanun teklifinin gerekçesinde şunları belirtti: 'Sosyal güvenlik sisteminin temel amacı belli bir yaşa ulaşması nedeniyle çalışma gücü azalan sigortalıya iş hayatından çekilerek, çalışmadan yaşamını sürdürme ve dinlenme olanağı sağlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmedeki en önemli araç emekli aylıklarıdır. Anayasamızda yer alan sosyal hukuk devletinin öncelikli görevi, emekli ve yaşlıları korumak ve insan onuruna uygun bir yaşam standardı sağlayacak bir gelir sağlamaktır. Teklif edilen bu düzenleme ile emeklilerimize en çok gelire ihtiyaç duydukları kış aylarında bir maaş tutarında yakıt yardımı verilerek, ekonomik durumlarının bir nebzede olsa iyileştirilmesi, geçim derdini kısmen de olsa unutarak aileleriyle birlikte huzurlu bir kış geçirmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.'

 

 

 

 

 

 

 

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25