EMEP, işçileri, kenti birlikte yönetmeye çağırdı

.

20.03.2024 18:16:00 0
EMEP, işçileri, kenti birlikte yönetmeye çağırdı

EMEP, işçileri, kenti birlikte yönetmeye çağırdı

İskenderun/SES
Emek Partisi (EMEP), İskenderun’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. İşçi durakları, İsdemir, MMK, Tosyalı, Ekici, Yazıcı, Koç Metal ve diğer fabrikalardan işçilerle bir araya gelen EMEP, kenti işçilerle birlikte yönetme çağrısında bulundu.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve partinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halil İmrek, düzenlenen halk toplantılarına katıldı, Hatay’ın en büyük işçi havzasını oluşturan İskenderun’da sabah 07.00’de duraklarda işçilerle bir araya geldi. Partilerinin politikası ve seçim gündemlerini işçilere anlatan Emek Partisi Genel Başkanı Aslan ve HBB adayı İmrek, işçilerin en büyük gündeminin hayat pahalılığı olduğunu ifade etti. Belediye bütçesi ve devlet hazinesinde yeterli paranın olduğunu ifade eden İmrek ve Aslan, işçilerin, emekli oldukları halde çalışmak zorunda kaldığını söyledi. 
EMEP Genel Başkanı Aslan, seçimlerde Emek Partisi olarak sadece işçilerden oy ve destek istemediklerini, işçilerin aynı zamanda kendi fabrikalarında birleşmesi, örgütlenmesi için de çağrıda bulunduklarını belirtti. Aslan, "İşçiler patron partilerine oy vermemeli, oylarını sermayeden ayırmalıdır, kenti işçiler yönetmeli" dedi. HBB adayı İmrek de, “Diğer partilerin belediye başkan adayları, meclis üyeleri patron, müteahhit, inşaatçı, emlakçı. Çünkü rantın en büyük olduğu yerlerden biri de, şehirler. Vergi, arsa spekülasyonu vs. gibi rant ihtiyacı, yerel sermaye için iştah kabartıcı. Depremde halkı acılarıyla, yıkımla baş başa bırakan zihniyet ve belediyeleri, şimdi kurulacak kentin rant ve kârını paylaşma derdinde. Bu rantçıları hep birlikte gönderelim" değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19