Emin, burs desteği istiyor

YKS´de Türkiye 784. olmuştu

EĞITIM 24.08.2021 19:16:25 0
Emin, burs desteği istiyor

Akın Bodur-Gülsenem Karaaslan/İskenderun

Yükseköğretim Kurumları Sınavı´nda (YKS) Y-SÖZ puan türünde 437,16664 puanla Türkiye 754. olan Muhammet Emin Nizamoğlu, tercihlerini iletişim ve tasarım ile görsel iletişim ve tasarım üzerine yaptı.
İlk tercihini Bilkent Üniversitesinin burslu olarak belirleyen Nizamoğlu, iyi bir eğitim alabilmek için burs ihtiyacı olduğunu belirtti. İskenderun belediyesinde şoför olarak çalışan babası Ali Nizamoğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret eden TYS Türkiye´de 754.´sü M. Emin Nizamoğlu, tasarım ve bilgisayar kodlaması üzerine olan çalışmaları çok sevdiğini, tercih ettiği bölümlerde de tasarım ve kodlama dersleri olduğunu belirtti. Tercih yaptığı eğitimde öğrenimini sürdürürken, açık eğitim ya da uzaktan eğitim kapsamında ikinci bir üniverisite okumayı istediğini ve bu alanda da kamu yönetimi gibi bir alanı seçeceğini anlatan M. Emin Nizamoğlu, 'Aynı anda iki üniversite ve iki fakülteyi bitirmeyi planlıyorum. Ailemin ekonomik durumu belli. Bu nedenle iyi bir eğitim almama katkı sağlayacak kişilerden burs desteği istiyorum' dedi. Mezuniyet sonrasında tercih ettiği grafik ve tasarım alanında ülkede iyi bir yere gelmeyi planladığını söyledi. Emin Nizamoğlu, 'Grafik tasarım sanatı ülkemizde, özellikle ed Anadolu´da yeterinci gelişmediği kanısındayım. Bu gelişmeye katkı sunmak istiyorum' değerlendirmesini yaptı.

'Önemli olan çok çalışmak değil, düzenli çalışmak'
Sınavlara girecek olan gençlere önerilerde bulunan ve özellikle üniversite sınavına gireceklere seslenen Emin Nizamoğlu, 'Üniversite sınavına hazırlanacak arkadaşlar düzenli çalışmalı. 9. sınıftan itibaren sınavlara hazırlık yapılmalı. Belki çok değil ama belirli bir oranda ama düzenli çalışılmalı. Bu iş son seneye bırakılmamalı. 12. sınıftan önce bunun ayrımı yapılmalı. Aksi durumda hem çok zorlanılamış olunacak hem de asosyal bir hayat yaşanmış olunacaktır. Asosyal bir hayat yaşamama, kısa sürede çok bilgiyle zorlanmamak ve daha sağlıklı sonuçlar alabilmek için düzenli çalışmak gerekiyor. Önemli olan çok çalışmak değil, düzenli çalışmak. Bu da verimi, verimli sonuç almayı getiriyor. Ve özellikle sınav senesinde moral çok yüksek olmalı. Sınavda başarılı olmayı getiren sistem; düzenli çalışmak, sosyal yaşam ve sağlam psikoloji.
YKS´de Y-SÖZ puan türünde 437 puanla Türkiye 754. olan oğlu M. Emin Nizamoğlu ile gurur duyduğunu ifade eden baba Ali Nizamoğlu ise 'Keşke sınava girenlerin hepsi başarılı olabilseydi' dedi. Üniversite hazırlığı yapan oulu Emin´in dışında 8. ve 6. sınıfa giden iki çocuğu ile askerden gelen işsiz bir oğlu daha bulunduğunu belirten baba Ali Nimazoğlu, 'İmkanı olanların, oğlum Emin´in eğitimine burs desteği verebilirse, bu bizi hem çok rahatlatır hem de onun başarısı da taçlanmış olur' diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00