“Emlak borcu yoktur” artık zorunlu

İskenderun´da emlak vergisi borcu olanlara inşaat izni verilmemesi, Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

7.09.2017 15:00:35 0
“Emlak borcu yoktur” artık zorunlu

 

İskenderun Belediye Meclisi aldığı kararla Ağustos ayında tatile girmesinin ardından gündemdeki maddeleri görüşmek için dün belediye meclis salonunda toplandı. Başkan Seyfi Dingil Başkanlığında toplanan Meclis, 5 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. İmar ile ilgili maddeler komisyona havale edilirken, emlak borcuyla ilgili madde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nden geldiği haliyle kabul edildi. Buna göre “6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 22/A Maddesi ile 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda yer alan bina inşaat harcı ve yapı kullanma izni harcına mevzu işlemler sırasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce inşaat izni verebilmek için vadesi geçmiş borcun bulunmadığına ilişkin ‘emlak vergisi borcu yoktur´ yazısı talebi” zorunlu hale getirildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Gündem dışı söz olan CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik, 1 Eylül Dünya Barış Günü´nü hatırlatttı.
1 Eylül Dünya Barış Günü´nün yalnız dünyada değil, Türkiye´de de önemli olduğunu hatırlatan bir gün olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Dik, bu coğrafyada ve bölgede barışa ihtiyaç duyulan bir süreç yaşandığını savundu.
Herkesin barış ve kardeşlik için el birliği yapması gerektiğini aktaran Dik, bunun bir kez daha vurgulanması gerektiğini ifade etti.

- Gündemsiz toplanıyoruz eleştirisi
Öte yandan Dik, önceki bazı meclis toplantılarında meclisin gündemsiz toplandığına değinerek İskenderun gibi devasa bir memleketin devasa sorunlarının olduğunun altını çizdi.
Bunlarla da ilgili belediye ve meclisin bir üretim yapmasının elzem olduğunu dile getiren Dik, bu konuda da çaba göstermek durumunda olduklarını vurguladı.
Konuşmasında 'Meclis olabildiğince dolu ve gündemle toplansın ve üreten bir belediye dönemi geçirelim' diyen Dik, bu kente ne verilebileceği çalışmasının da el birliğiyle yapılması gerektiğini kaydetti.

- 'Etkin çalışma gösterilemedi'
AK Parti Grup Başkanvekili Abit Erol da herkesin ülkenin gelişmesine katkı sunması gerektiğini ifade etti.
Mecliste de bu güne kadar vaktin iyi planlanmamasından dolayı etkin bir çalışma gösterilemediğine işaret eden Erol, bugünden itibaren İskenderun için el ve güç birliği ilan edilmesini beklediğini kaydetti.

- ´Çöp sorunu yaşandı´ iddiası
MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar da tatil ve Kurban Bayramı´nda çöp sorunu yaşandığını iddia etti.
Bu sorunun özellikle kent merkezinde yaşandığı ifade eden Yavuz, katı atık birliği ve İskenderun Belediyesi´nin bu konuda denetim mekanizmasının yeterli olmadığını savundu.
Özellikle kesim işlemlerinin yaptığı özel dini bayramlarda temizlik işlerinin gerekirse fazla mesai vermesi gerektiğini düşünüldüğünü aktardı.
Yavuz, eski itfaiye binasının bulunduğu yerin yıkılması konusunu da gündeme taşıyarak, söz konusu yerin güvenliksiz olduğunu ve farklı amaçlara hizmet ettiğini söyledi.
Ayrıca Yavuz, Kızılay´ın İskenderun´da yapacağı Huzur Evi´ne de destek olacaklarını sözlerine ekledi.

- Feyezan Köprüleri 15 güne bitecek
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise MHP´li İbrahim Yavuz´un sözlü soru önergesine ilişkin Feyezan Kanalı Köprüleri´nin gece-gündüz mesai olarak çift vardiya çalışılıp 15 gün içerisinde bitirilmeyi planladıklarını kaydetti


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57