'Emperyalist işgalden kurtuluşun günü'

Türk ordusunun, İskenderun üzerinden Hatay´a girişinin 80. yıl dönümü olan 5 Temmuz, yarın İskenderun´da törenle kutlanacak.

GÜNCEL 4.07.2018 10:46:22 0

İskenderun/SES

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, dün yaptığı açıklamada, 'Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun´a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının 80. yıl dönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde ulusal onurumuzu, milli birlik ve beraberliğimizi korumanın sevinç ve gururunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz' değerlendirmesini yaptı. Kaymakam Soytürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Kurtuluş günleri şevk ve heyecanlarımızın yenilendiği günler olmasının yanı sıra, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günüdür. Çok değerli halkımızın özgüveninin eseri olan, azmin, gayretin, fedakârlığın, vatanperverliğin ve cesaretin bir işaretini sunan, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin neler yapabileceğini, en umutsuz anda yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile bütünleşerek mazlum ve mağdur fakat bir o kadar da asil bir millet olarak; Dini, imanı, namusu, vatanı ve tarihi uğruna neleri göğüsleyebildiğimizin en önemli bir timsali olarak tarihe altın harflerle işlediğimiz bu kutlu günü sevinç ve coşkuyla idrak ederken, göğsümüzü kabartan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde bu kutlu günün maneviyatını yüreğimizde dolu dolu yaşıyoruz. 5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun´un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Bu anlamlı tarihi gün bize özgürlük ve bağımsızlık getirmiştir. Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır. Bugün bizlere düşen görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. İskenderun her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir.'

Tören yarın Atatürk Anıtı Alanında
5 Temmuz töreni, 05 Temmuz Perşembe günü saat 09.00´da, kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığının, İskenderun Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, günün anlam ve önemini belirten konuşması sonrası, Anıt Şeref Defteri´nin mzalayacak. Ordunun, İskenderun üzerinden Hatay´a girişinin yıl dönümü kapsamında, kentin askeri limanında bulunan savaş gemileri saat 10.00–12.00 ve 14.00–17.00 arasında halkın ziyaretine açılacak;İ Deniz Müzesi de saat 10.00–12.00 ve 14.00–17.00 arasında gezilebilinecek.

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Recep Soytürk

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00