Emrehan Halıcı: Hayal etmek bedava

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğiyle düzenlenen ´Eğitimde hayal gücü ve yaratıcılık´ adlı konferansta konuşan Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, 'Hayal etmek bedavadır, serbesttir

EĞITIM 20.02.2018 09:58:54 0
Emrehan Halıcı: Hayal etmek bedava

Orhan Yıldız/İskenderun

Halıcı, 'Kimse tarafından engellenemeyen bir şeydir. Düşündüğümüz şeylerin hemen tamamı daha iyi bir hayata kavuşmak içindir ve bunun için de eğitim şarttır. Eğitim herkes için şarttır ama pratikte bu gerçekleşmez. Çünkü rekabet vardır. Yaşamda bizim konumumuz denizde bir damla gibidir. Ancak etrafımızdaki sularla birlikte bir anlam ifade ediyoruz. Bu noktaya çok dikkat etmek gerekiyor. Eğitimde çok güzel vizyon ve hedefler ortaya koyuyoruz' dedi.
´Koyduğumuz bu hedeflere ulaşabiliyor muyuz?´ diye soran Halıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bu konuda PISA tarafından yapılan araştırmaların sonuç tablosuna bakıldığında bazı acı gerçeklerle karşı karşıyayız. Bu tablo, öğrencilerin, öğretmenlerin ve yeteneklerin kısıtlandığı bir eğitim sistemi yaklaşımının sonucudur. Bu tabloya bakıp, detay değişikliklerle değil genel bir değişikliğin ve yaklaşımın benimsenmesi önemlidir. Değişim müfredatta değil, yaklaşımda olmalı. Bilgiye dayalı değil öğrenmeye dayalı bir eğitim sistemi benimsenmeli. Odak noktası öğretmen değil, öğrenci olmalı. Eğitim, ‘hayat boyu´ olmalı. Şu soruları kendimize daima sormalıyız; Düşünmeye yeterli önem veriyor ve zaman ayırıyor muyuz? Merak ediyor, soru soruyor muyuz? Önemli olan GOOGLE´da olmayan sorular sorabilmeyi başarabilmek. Kendimizi yeterince tanıyor muyuz? Bireysel özelliklerimizin farkında mıyız? Hafızamıza, mesela not tutarak, destek oluyor muyuz? Sorun çözmede ne kadar başarılıyız?'
Sorun çözme, paylaşım, karar verme, sorunlara farklı yönlerden bakabilme, dikkat, farklı düşünebilme gibi konularda metafor kullanarak ve gerçek örnekler veren Halıcı, konferansta, etkileşimli beyin jimnastiği de yaptırdı.
Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´ndaki konferans, üniversitenin roboto larak bilinen ROBİSTE´nin sunumuyla başladı. Yalova Üniversitesi Rektörvekili Prof. Dr. Güler Bilen Alkan, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Eyyuphan Yakıncı, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Adana Bölge Müdürü Ayşegül Gökçe´nin de katıldığı konferansta konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli de, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisinde 40 yıldır akıl oyunları ve beyin sporları ile ilgili yazılar yazan Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Halıcı ile gençleri buluşturmak istediklerini ifade etti.
Konferans sonrası Emrehan Halıcı´ya kampüste adına dikilen ağacın sertifikası ve plaketini verildi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00