En büyük bayram

Mustafa Kemal Atatürk, 'En büyük eserim” diye tanımladığı Cumhuriyet´in ilanının 98. yılı ve Cumhuriyet bayramı bugün kutlanmaya başlanacak.

GÜNCEL 27.10.2021 15:24:12 0
En büyük bayram

İskenderun/SES

Cumhuriyet Bayramı kutlaması, bugün saat 13.00´da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak ve kutlamalar yarın saat 24.00 kadar sürecek. Atatürk Anıtına kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı tarafından çelenkler sunulup, Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak. Yarın da (29 Ekim Cuma) saat 09.00´da kaymakamlık makamında tebrikler kabul edilecek ve ardından tören Atatürk Bulvarında devam edecek. Buradaki geçit töreninde, kaymakam İskender Yönden, günün anlamına ilişkin konuşma yapacak, öğrenciler tarafından şiirlerin okunacak, halk oyunları ve mehteran gösterisi ile İskenderun Sahil MTAL Uygulama Anaokulu ´Fikirler ölmez, umutlar ölmez´ temalı ront ve yamaç paraşütü gösterileri yapılacak. 29 Ekim Cuma günü saat 10.00-17.00 arasında İskenderun Deniz Müzesi, ücretsiz olarak halkın ziyaretine açılacak. İskenderun Halk Kütüphanesinde de 5 Kasım 2021tarihine kadar sürecek ´Atatürk ve Cumhuriyet´ konulu Kitap Sergisi düzenlenecek.İskenderun kaymakamlığı, 29 Ekim Cuma günü havanın yağışlı olması halinde resmi geçit töreninin yapılmayacağını, diğer etkinliklerin ise İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı´nda düzenleneceğini açıkladı. Antakya´daki tören, 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00´da Atatürk Anıtında başlayacak. Cumhuriyet Bayramı kutlaması, 29 Ekim Cuma günü saat 09.30´da valilik makamında kutlamaların kabulü, Gündüz Caddesi´nde de geçit töreni ile devam edecek. Akşam saat 19.30´da ise Hatay Valiliği bahçesinde Cumhuriyet bayramı kabul töreni yapılacak.

BTP: Atatürk sevgisinde kenetlenmeliyiz
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Hatay İl Başkanı Fehmi Uçar, 'Vatanımıza göz dikmiş haçlı işgalcilerine karşı çetin milli mücadele vererek Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923´te Cumhuriyeti ilan etmiş; böylece saltanatvari anlayışla yasama, yürütme ve yargı erklerinin tek elden idare edilmesini sonlandırmış, tüm yönetim tarzlarının millete ait bir yönetim biçimi olması gerektiğini dünyaya ilan etmiştir. Artık, hakimiyet kayıtsız şartsız büyük Türk Milleti´nindir. Cumhuriyet, halkın iradesinin Meclis´e yansıdığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu rejimin adıdır. Türk milleti kimliği ise, hamurunu Hacı Bektaş-ı Veli´nin Ehl-i Beyt nefesi ve İslam mayası ile yoğurduğu Anadolu ve Balkanlar´da yaşayan halkların medeniyet kimliğidir. Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Antlaşması´na ´Misak-ı milli sınırları içinde yaşayan Kürt, Türk, Laz, Çerkez kim olursa olsun müslüman olan herkes Türk milletidir. Azınlıklar, ancak gayrimüslimlerdir´ gerçeğini kazımış; Türkiye Cumhuriyeti´ni birlik ve bütünlük içinde böyle bir Türk milleti esası üzerine bina ve ilan etmiştir. Hiç kimse ayrıcalıklı ve imtiyazlı değildir. 83 milyonun tamamı devletin, vatanın ve Cumhuriyet´in öz be öz sahibidir, Türk milletidir. Bölgemiz parçalanmaya tabi tutulduğu gibi, ülkemiz de bölünme sürecine sürüklenmektedir. Cumhuriyet Bayramı´nı kutladığımız bu günde, devlet ve millet olarak içte ve dışta yaşadığımız gelişmeleri bu gerçekler perspektifinden okumamız ve idrak etmemiz, varlığımız ve geleceğimiz adına şarttır. Kurtuluş Savaşı şartlarından daha entrikalı ve daha ağır günlerden geçiyoruz. Bugün de milletimizi bu badirelere karşı bir ve beraber kılacak kuvvet, inanç ve birlik mayamız olan Ehl-i Beyt imanında ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisinde kenetlenmemizdir. Atatürk demek vatan demektir, millet demektir, bağımsızlık demektir, Cumhuriyet demektir, medeniyet, inanç ve birlik demektir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00