En büyük bayramın 97. yılı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanacak.

GÜNCEL 28.10.2020 10:34:29 0
En büyük bayramın 97. yılı

İskenderun/SES

 Cumhuriyet Bayramı´nın 97. yıldönümü bugün (28 Ekim Çarşamba) saat 13.00´da başlayıp, yarın (29 Ekim Perşembe) saat 24.00´a kadar sürecek. İskenderun´daki kutlama bugün saat 13.00´da İskenderun Atatürk Anıtında kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak ve yarın da kaymakamlık bahçesi tebriklerin kabul edilmesiyle sürecek. Kutlama kapsamında yarın oluşturulacak araç konvoyu da Atatürk Anıtı Alanından saat 17.00´da hareket edecek. Antakya´da kutlama kapsamında yarın saat 09.30´da valilik makamında tebrikat kabul edilecek. İskenderun Kaymakamlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 97. yıldönümü nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları, özel iş yerleri, apartman ve binalar ile cadde ve sokakları bayrak ve flamalarla donatmaya çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Perşembe günü Cumhuriyet Bayramı kapsamında belediye halk otobüslerinin ücretsiz olacağını bildirdi. HBB´den yapılan açıklamada, 'Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne ait sarı otobüsler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Hatay halkına ücretsiz olarak toplu taşıma hizmeti sunacak' ifadesine yer verildi.
19 Mayıs 1919´da başlayan milli mücadelenin, zaferle noktalanmasını takiben, Atatürk´ün, 29 Ekim 1923 tarihinde ´Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir´ diyerek ilan ettiği, atalarımızdan ulusa kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değer olan Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü hep birlikte coşku ve gururla kutlandığını belirten İskenderun kaymakamı İskender Yönden, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye´nin mayasını oluşturduğu gibi, azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik beraberlik ve egemenliğin sembolü olmuş, Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza ivme kazandırmıştır. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olan Cumhuriyetimizin 97´nci yıldönümünü gurur ve heyecanla idrak ettiğimiz, coşkusunu en derin duygularla yaşadığımız bu günlerde, inanıyoruz ki; Hem Cumhuriyet değerlerimizin bütünlüğü hem de birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde hareket etme gayretimiz her türlü zorluğun ve zorbalığın üstesinden gelinmesini sağlayacaktır. Asırlar boyunca bir hayli nifak oyunlarını bozarak vatan ve millet bütünlüğü yolunda kararlı adımlarla yürüyen bu kutlu millet, Cumhuriyetle birlikte müreffeh bir seviyeye erişme çabasını ´Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur´ düsturuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdüreceği şüphesizdir.Gönülleri kaynaştıran, büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek güzide ülkemizi aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacak, birlik beraberlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza ve kardeşliğimize hep birlikte sahip çıkma gayreti göstereceğiz.'
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ise 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin temelini bağımsızlık ve özgürlük üzerine kurduğunu ‘Cumhuriyet; düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister´ sözü ile net olarak ifade etmiştir. Haklı mücadelesinden örnek bir zaferle çıkan Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00