´En büyük sorun eğitim´

Vali Ata: Eğitimin sorunlarını çözülmeden, başka sorunlar çözülmez

GÜNCEL 20.07.2018 11:22:24 0
´En büyük sorun eğitim´

Antakya/SES

Antakya´da yapımı tamamlanan özel Sınav Koleji okulu, törenle açıldı. Açılışa, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Sınav Koleji YK Başkanı Mehmet Özer de katıldı.
Açılışta konuşan vali Ata, “. Meslek hayatım boyunca eğitime önem verdim. Eğitim kurumlarıyla yakından ilgilendim. İnanıyorum ki bir ülkede eğitim sorunlarını çözmeden başka sorunları çözmek mümkün değildir. Sokağa çıksak ve vatandaşımıza sorsak ülkedeki ilk üç sorun nedir, diye; Enflasyon, işsizlik, terör gibi farklı şeyler söylerler. Bana sorsanız eğitim, eğitim, eğitim derim. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda eğitim seviyeleri kalkınma ile doğru orantılıdır. Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın tek yolu eğitime gereken önem vermekten geçmektedir. İlde bulunan özel okul sayısı 218´dir. Özel okul sayısı ne kadar çok olursa devletin üzerindeki yük o kadar hafiflemiş olur. Vali olarak hem eğitimde hem de sağlıkta özel sektörün yatırım yapması için teşvik ediyor ve destekliyorum. Hatay´daki özel okulların çoğunu ziyaret ettim ve gerçekten güzel okullarımız var. Hatay´da herhangi bir ilçe ayrımı yapmaksızın tüm eğitim kurumlarımızın iyi seviyelere gelmesi için elimden gelen gayreti göstereceğime söz veriyorum. Maalesef ilçelerde yaşadığımız en büyük sorun okul yaptıracak alan bulamamamız. Amerika´ya baktığımızda bir ilkokul için 50 bin metrekare alan ayırarak okulla birlikte tüm sosyal imkanlar planlanarak fiziki şartlar en iyi şekilde yapılıyor. Bir okul düşünün, eğitim derslik başına düşen öğrenci sayısı 50 ile 60 arası değişiyor olsun. Bir öğretmen olarak düşünürseniz 50-60 kişilik sınıflarda eğitimi nasıl vereceksiniz, başarıyı nasıl yakalayacaksınız? Özellikle belediye başkanlarından ve tabiki de hayırsever vatandaşlardan okul için alan ayrılmasını rica ediyorum. Bize ne kadar büyük alan verirse bizde o kadar güzel ve kaliteli okullar yaparız” dedi.

2.245 derslik yapımı devam ediyor
Hatay l Milli Eğitim Müdürü Karahan da “Milli eğitim olarak çalışmalarımızı iki alanda yürütmekteyiz. Bunlardan birincisi fiziki alt yapının hazırlanması, bu konuda şanslı bir iliz. Sayın Valimizin bu konudaki destekleri çok büyük. 2.245 dersliğin yapımı devam etmektedir. Hatay´da 59 bin Suriyeli öğrencinin de olduğunu düşünürsek, kaliteyi yakalamak için çalışmalarımıza süratle devam etmemiz gerekiyor” dedi
Sınav Koleji YK Başkanı Özer ise iki yıl önce devlete, cumhuriyetimiz ve demokrasiye karşı yapılmış olan bir kalkışma hareketinin alt edilişiinin yıl dönümünün kutlandığını belirterek, 'O günün anısını yaşatacak olan Sınav Kolejimizi bugün açıyoruz. Medeniyetlerin beşiği, farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı Hatay´da böyle bir okul açmak bizim için çok önemli. 30 yıla yakın bir süredir var olan Sınav Koleji, büyük bir eğitim seferberliğine geçmiş önemli bir eğitim kurumudur' diye konştu.
Hatay milletvekili Güzelmansur da şunları söyledi: “Milletvekili olarak yaptığım ilk açılış bu oldu. Bu yatırımı yapan Sınav Koleji yetkililerine teşekkür ediyorum. Son beş yıl Hatay için sıkıntılı oldu. Bu kadar sıkıntının içinde Hatay´a böyle bir yatırım yapılması bana Mustafa Kemal Atatürk´ün ´hayatta en hakiki mürşit ilimdir´ sözünü hatırlatıyor.'
Okulun açılış kurdelesini törene katılan protokolla birlikte kesen vali Ata, derslikleri gezerek, bilgi de aldı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00