'En iyi hizmeti verebilecek örgütlenmelere gireceğiz'

31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla Arsuz Belediye Başkanı seçilen Asaf Güven, belediye meclisi üyeleriyle birlikte mazbatasını, İskenderun Seçim Kurulu adına İskenderun Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan´dan aldı ve görevin

SİYASET 8.04.2019 10:20:31 0


Nesrin Geyik/İskenderun

Mazbata törenine, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İYİ Parti Arsuz İlçe Başkanı Kamil Kubat da katıldı. Mazbata töreninde Arsuz´a hizmeti hep birlikte getireceklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Güven, seçim sürecini başarılı ve demokratik bir şekilde yönettiğini ifade ettiği İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve emekçilerine teşekkür etti. Arsuz Belediye Başkanı Güven, mazbata töreninde yaptığı konuşmada, 'Demokrasilerde seçimlerle birlikte böyle süreçler oluyor. Yeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönem içerisinde beni yalnız bırakmayan çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerine, CHP yöneticileri, gençlik kolları ve kadın kollarına ve ve İYİ Parti yetkililerine teşekkür ederim. Oy ´unu bana vererek Hatay´da en yüksek oyu almamızı sağlayan sizlere, Arsuz halkına da teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren Arsuz Belediye Başkanlığını üstlenmiş biri olarak, hiçbir ayırım yapmadan, Arsuz için çalışan, Hatay için çalışan, Türkiye için çalışan, Ay-Yıldızlı bayrağın altında herkese eşit muamele ve eşit hizmet vereceğimizin sözünü tekrarlıyorum. Belediyede ve dışarıda kendi çalışma tarzımıza göre en iyi hizmeti verebilecek örgütlenmelere ve çalışmalara gireceğiz. Bunu hep beraber yapacağız. Çalışan herkes bizim için bir değerdir. Verilen işi değeri, layıkıyla yapan, halka hizmet eden kim olursa olsun benim başımın üstünde yeri vardır. Hiç bir şekilde ayrım yapmayacağız. Bunu burada da tekrarlamak istiyorum' dedi. Mazbatasını alan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan ve İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hatice Günal´a verdiği çiçeklerla teşekkür etti.

Güven: Yeni bir dönem başlıyor
Mazbatasını alan Arsuz Belediye Başkanı Güven, eski belediye başkanı Nazım Culha´dan, belediye başkanlığı görevini devraldı. Arsuz Belediye Başkanlığı makamındakin devir teslim törenine, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve Parti Yöneticileri, İyi Parti Arsuz İlçe Başkanı Kamil Kubat ve yöneticileri de katıldı.
Yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Güven, “Demokraside böyledir. Beş yılda bir seçimler yapılır. Birileri hizmet eder. Ondan sonra süreç biter. Başkası gelir devam edilir. Demokrasinin gereklerinden biri bu. Nazım başkan beş yıl kendi çabasıyla, ekibi ile birlikte Arsuz´da hizmet vermek için uğraşmış ve belirli bir yere gelmiştir. Bir dönem bitip, yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde biz olacağız. Nazım başkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Bizim yapacağımız şey, yaptıklarının üstüne koymak, eksikleri tamamlamak olacaktır. Tabiki bazı dönemlerde şansızlıklar olmuştur. Ama biz bu dönem biraz daha şanslıyız. Çünkü biz hem hatalardan ders alacak durumdayız, hem de var olan temeller üstüne bir şeyler koyacağız. İnşallah hep beraber Arsuz´u layık olduğu yere getirmeye çalışacağız. Bu yönetimde mutlaka kendimize göre hem yönetim içinde, hem de yönetme tarzında değişiklikler yapacağız. Ama burada bizim için hiç kimse öteki değildir. Hem belediye çalışanı, hem de her Arsuz vatandaşı bizim için değerdir. Bunların hepsini kullanacağız. Yani verilen görevi yapan herkes benim için bir değerdir. Eski başkanlardan kesinlikle yararlanacağız. Zaman zaman görüşeceğiz. Fikirlerini alacağız' dedi.

Arsuz Belediye Başkanlığı görevini Güven´e teslim eden Culha da şunları söyledi: 'Başkanımız mazbatasını aldı, göreve başlayacak. Arsuz, çok ciddi, dağınık alana sahip bir yerleşim birimi. Bunun getirdiği zorluklar, ihtiyaçların hepsini üst üste koyduğunuz zaman dezavantajlı başladık. Devir tasfiye komisyonu, adli, hukuki sorunlar ve bunun gibi sıkıntıları aşıp bu şehri iddialı, ulusal düzeyde tanınan bir şehir yapmak adına, bu beş yıllık süre içerisinde çabalar saffettik. Halkımızın desteği ile bütün personelimizin desteği ile belirli bir yere getirdik. Aldığımız bu emaneti Asaf başkanımıza devrediyoruz. Başkanımızın bu konuda gerekli performansı sergileyeceği konusunda inancım tamdır. Eksik kalan hizmetleri de tamamlayacaktır. Burada politikacıların hepsi, gelen de, giden de bu göreve talip olurken, bu kente hizmet etmek adına, halkın yaşam düzeylerine, refahlarına katkı sunmak adına çaba serf ederler. Tabi yöntem olarak farklılıklar gösterebilir. Sonuçta hepsinin niyeti halka hizmet etmektir. Ben bu bağlamda, bu görevi devrederken başarılı bir dönem diliyorum. Bu devrin, bu değişikliğin başta Arsuz´a, sonra ilimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.'

'Demokrasilerde mücadele değişmez'
Devir teslim töreninde değerlendirmede bulunan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin de, “Demokrasilerde kişiler değişir ama mücadele değişmez. Geçmiş beş yıl içerisinde Nazım başkanımız yanımızdaydı, yeni dönemde Asaf başkanımız yanımızda olacak. Burada önemli olan bu hizmet yarışını daha ileriye götürebilmek. Nazım başkanla biz beş yıldır çalışıyorduk. Bu beş yılda yapılan çalışmaların en canlı tanıklarından biriyim. Kanaatim başarılı bir beş yıl geçirdik. Başarılı çalışmalarından dolayı Nazım Culha ve ekibine teşekkür ediyorum. Asaf Güven yeni dönem başkanımız. Belediye başkanlığı deneyimi var. Asaf Güven´in bu beş yılda da birinci dönemde elde edilen başarıları çok daha ileriye taşıyacağına inanıyorum' dedi. İYİ Parti Arsuz İlçe Başkanı Kubat da, “Nazım başkanıma bundan sonraki hayatında başarılar diliyor, yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Asaf başkanıma yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum' diye konuştu. Arsuz Belediye Başkanı Güven, devir-teslim töreni sonrasında Arsuz Belediyesi personeli ile bir araya geldi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22