'En önemli sorun, eğitim'

Defne´de özel eğitim veren Güneş Kolejinin açılışı yapıldı.

EĞITIM 7.11.2018 10:27:16 0

Antakya/SES

 Açılışı Hatay Valisi Erdal Ata yaptı. Açılış törenine Hatay Milletvekili Serkan Topal, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan katıldı. Antakya Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi halk oyunları gösterisi yaptığı açılışta konuşan vali Ata, meslek hayatım boyunca eğitime çok önem veren bir yönetici olduğunu ifade etti. Ata, 'Mustafa Kemal Atatürk´ün bize hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine çıkmamızın tek bir yolu var oda çocuklarımızı çağın gerektirdiği eğitim ve bilgiyle donattığımız takdirde bunu gerçekleştirebiliriz. Aksi takdirde eğitim sorunun çözmeden başka sorunları çözmeye çalışmak bataklığı kurutmadan sivrisineklerle tek tek mücadele etmeye benzer ki bunun da ne kadar zor olduğunu takdir edersiniz. Bizler çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. 1990´lı yıllarda kaymakam iken yurt dışında görevli olarak bulunmuştum ve orda gördüğüm tabloyu sizlerle paylaşmak isterim. Yurt dışında bulunan anaokulları ilkokulları 40 bin-50 bin metrekare üzerine kurulmuş, liseler ise 250 bin-300 bin metrekare üzerine kurulmuş. Tüm sosyal etkinlik ve sportif faaliyetlerin yapabileceği alanlar okulda mevcut. Bizim de belediyelerimizin mutlaka bunu örnek alarak imar planları yapmaları gerekir. Elimize bir kamera alarak vatandaşa sorsak; ülkenin en önemli üç sorunu nedir? ´Ekonomi, terör, işsizlik´ diyeceklerdir. Bana sorsalar eğitim, eğitim, eğitim derim. Çünkü eğitim olmadan hiç birşey olmuyor. Eğer biz ülke olarak eğitim sorununu çözersek tüm sorunları çözmüş olacağız. Öğretmenlerimiz Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeden iyi yetiştirsinler. Ülkemizde iyi yetişen çocuklarımıza sahip çıkmalıyız ülkemizde iyi yetişen çocuklarımız yurtdışındaki burslu okulları kazanarak yurtdışına gidiyor ve beyin göçü yaşanıyor. Benim görev yaptığım sürede en sevdiğim ve önem verdiğim şey eğitim kurumlarımızın açılışını yapmaktır. Bu sene 2 bin 245 derslik yaptırıyoruz. Hatay´da görev yapmaktan ve sizleri tanımaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Hatay farklı dinleri ve kültürü yaşatan ve dünyaya örnek olması gereken bir kent. Barış ve huzuru yaşayan bir şehir ve bundan sonrada umarım böyle devam eder. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere imkan vermemeliyiz' dedi.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Karahan da Hatay´ıdaki 167. özel okulun açılışının yapıldığını belirtti. Eğitimde ezberci yaklaşımdan çıkıp çocukları yapılandırıcı yaklaşımla yaklaşmaları eğitim açısından çağı yakaladığının görüldüğünü ifade eden Karahan, vali Erdal Ata´nın iki yıllık çalışma döneminde ilde eğitim anlamında bir defada en fazla dersilk yatırımı olarak 2 bin 245 derslik yapılması konusunda destek verdiğini söyledi.
Okulun kurucu müdür Hasan Kükrek ise şunları söyledi: 'Güneş Eğitim Kurumları 1993 yılında Güneş Dershanesi olarak kurulmuş, 2015 yılında da Güneş Koleji Temel Lisesi olup, 2018 yılında ise Güneş Koleji Fen Lisesi, Anadolu Ortaokulu olarak üç okulu bünyemizde birleştirdik. Okulumuz 6 bin 125 metrekare üzerine kurulu 24 derslikten oluşmakta. Eğitim öğretimde her öğrencimizi oku-anlat gibi ezbere dayanan eğitim yerine bana bir anı anlat, bana bir robot yap, bana bir beste yap şeklinde onların yetenek ve kabiliyetlerine yönelterek onları başarılı bir birey haline getirmeye çalışıyoruz.'
Törende, vali Ata´ya okulun kurucu ortaklarından Selahattin Eskiocak tarafından plaketin de verildiği törende, açılışa katılan protokol krdeleyi kesti ve derslikler ve labaratuvarlarını gezip, idarecilerinden bilgi aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22