En büyük bayram kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en büyük bayarı olan Cumhuriyet'in ilanının 99. yılı ve Cumhuriyet Bayramı, İskenderun ve Hatay'da törenlenle kutlandı.

GÜNCEL 1.11.2022 15:49:00 0
En büyük bayram kutlandı

Nesrin Geyik/İskenderun
İskenderun Atatürk Anıtı Alanında çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama, Atatürk Bulvarındaki geçit töreniyle sürdü. Törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan da katıldı. 

Sahil güvenlik botuna 2.90.9 ziyaret
İskenderun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında halkın ziyaretine açılan Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı bağlısı TC SG 304 Komutanlığını yöre halkı ziyaret etti. Valilik, İskenderun Şehir İskelesi'nde halkın ziyaretine açılan TC SG 304 Botunun 2.909 vatandaş tarafından ziyaret edildiğini bildirdi.

Antakya'da kutlama
Antakya'daki kutlamada Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu, şehitlik ziyaret edildi, Gündüz caddesinde geçit töreni yapıldı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Antakya Garnizon Komutanı Albay Tarık Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk'ün de katıldığı törende vali Doğan, Anıt Şeref Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümüne ulaşmanın kıvanç ve mutluluğu ile manevi huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük imkansızlıklar içinde kurarak bizlere emanet ettiniz. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti'ni sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek, her bakımdan üstün ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, aklın ve bilimin öncülüğünde bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bize miras bıraktığınız Cumhuriyetimizin bir asra yaklaşan kazanımları sayesinde bugün, Türkiye’nin her alanda yükselen bir ülke ve küresel bir cazibe merkezi haline gelmesinin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz." Törende konuşan valisi Doğan, "Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi Cumhuriyettir. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş, kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, gerek ekonomisiyle, gerek ordusuyla, gerekse savunma sanayisiyle dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir. Bu sebeple, yarınlarımızın umudu olan siz gençlerimize büyük görevler düşmektedir" dedi.

Antakya'da Cumhuriyet Resepsiyonu
Hatay Valisi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan'ın ev sahipliğinde Antakya'da Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona, Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, Bahar Kalkanı Harekat Bölge Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Antakya Garnizon Komutanı Albay Tarık Çetin, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askerî ve mülkî erkân, şehit yakınları ve gaziler de katıldı. Resepsiyonda konuklarına kürsüden seslenen vali Doğan, "100. yıla girdik, insan ömründe 10 yıllar, devletlerin ömürlerinde ise 100 yıllar çok kritik süreçlerdir. Türkiye Cumhuriyeti ezelden gelen ve ebede doğru gidecek olan kadim bir cumhuriyettir. Gelecek 100 yılımızın çok hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda, farklı adlarda devletler kuran bir milletin çocuklarıyız. Cumhurbaşkanlığı forsuna baktığımızda 16 tane yıldız görürüz. Görmüş olduğum 16 yıldızın her biri bir Türk devletini işaret eder ve 17. ise Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100. Yılına girdi ancak gelecek 100 yıllar daha çetin ve çetrefilli olacak" diye konuştu. 

Cumhuriyet Bayramı mesajları
Vali Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şunlara yer verdi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir' dediği Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla giriştiği, bağımsızlık mücadelesi sonucunda kurulmuştur. Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi; Cumhuriyetimiz ise yeniden dirilişimizin sembolüdür. Atalarımızdan emanet aldığımız, bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el ve gönül birliği ile çalışmak bu cennet misali ülkemizi bizlere armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuz olduğu gibi aynı zamanda en asli görevimizdir."
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise şunları belirtti: "Aydınlık yüzümüz, çağdaşlığın simgesi, en büyük güvencemiz, Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Bir asra yaklaşan ömrüyle Türk milletinin vazgeçilmez bir uygarlık sembolü olan Cumhuriyetimiz artık her zamankinden daha değerli ve anlamlıdır. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda insanca, sanat ve bilimle iç içe yaşamdır, geniş bir dünya görüşüdür. Kadını, çocuğu, genci, kısacası tüm bireyleri eşit kılan, fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesine olanak sağlayan yapıdır. Tek adamın değil milletin söz sahibi olduğu; değişime, gelişime ve ilerlemeye imkân tanıyan ve bir arada yaşama kültürümüze katkı sunmanın adıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği özgür ve çağdaş bireyler olarak Cumhuriyetin kazanım ve devrimlerine her zamankinden daha sıkı sarılmalı, Türkiye’nin ikinci yüzyılına bilimle, sanatla, kültürle ve aydınlanmayla yürümeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefe hiç durmadan emin adımlarla ilerlemeli; tarımda, sağlıkta, eğitimde, hukukta kısacası hayatın her alanında muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız."
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise "Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olan Cumhuriyetimiz, farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alınarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmasının yanı sıra ülkemizi dünya milletler liginde seçkin bir yerde tutabiliyor olmamızın da rehberi konumundadır. Bu manada ülkemizin, demokratik devlet idaresi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu ve nitelikli insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konuma geldiği aşikârdır. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması hedefi doğrultusunda; Devlet ve Millet olarak bıkmadan, yorulmadan, azim ve gayretle çalışacağımızdan zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın" değerlendirmesine yer verdi. 
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da "Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, vatanına, bayrağına, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı 1919'da çok zor koşullar altında başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı tarihte benzeri görülmemiş büyük bir zaferle taçlandırmıştır. 29 Ekim günü, Türk milletinin ortak değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır. Bugün geldiğimiz noktada; ise Cumhuriyetimizin değerlerine sımsıkı sarılarak, büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" düşüncesini paylaştı. 
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ise şunları belirtti: "Cumhuriyet’in ilanı; Türk milletinin, tarihte eşine az rastlanan en büyük zaferidir. Bizler de Cumhuriyetimizin bize miras bıraktığı tüm değerlere sahip çıkacak ve gelecek kuşaklara aktaracağız. Bununla birlikte aydınlığa, adalete, bilime kısacası çağdaşlığa yönümüzü daha çok çevirmeliyiz. Gelecek nesillerimiz de kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz her zaman tüm gücüyle çalışacaktır."


Anahtar Kelimeler: büyük bayram kutlandı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25