En büyük mühimmat fabrikası, Kıcı'ya

Hataylı iş insanı, BMZ Defence Savunma Sanayi A.Ş. ve Özyurt Silah Sanayi YK Başkanı Serdar Özyurt, İskenderun'da gazetecilerle kahvaltıda buluştu ve Belen'de yapmayı planladığı mühimmat fabrikası hakkında bilgi verdi.

GÜNCEL 31.08.2022 16:51:00 0
En büyük mühimmat fabrikası, Kıcı

Akın Bodur/İskenderun
Türkiye'nin en büyük mühimmat fabrikasını Belen'in Kıcı mahallesi mevkiinde kuracaklarını anlatan Serdar Özyurt, Hataylı bir yatırımcı olarak memleketine yatırım yapmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Silivri'de silah fabrika sının sahibi olup, dost ve müttefik ülkelere silah ve mühimmat tedarik ettiğini anlatan Özyurt, 7 silahın da kendi üretimleri olduğunu söyledi. Emirgan Çay Bahçesinde düzenlenen kahvaltıda iki mühimmat fabrikası bulunan ülkenin yeni mühimmat fabrikasına ihtiyacı olduğunu, üçüncü fabrikanın da Belen'de kurulacağını kaydetti. Kıcı mevkiinde planlanan fabrika inşaat alanında düzenleme yaptıklarını ve yakın bir zamanda inşaatına başlayacaklarını belirten Özyurt, 94 dönüm üzerine kurulacak ülkenin en büyük fabrikasının 30 milyon mermi üretim kapasitesine sahip olacağını ve bir yılda bitirerek hizmete açacaklarını anlattı. Fabrika ile Hatay'ın hak ettiği öneme kavuşacağını savunan Özyurt, işletmenin yöredeki nakliye, ambalaj konusunda Hatay ekonomisine önemli katkı sağlayacağını da söyledi. Mermi üretecek fabrikanın en çok üretiminin ABD ve Avrupa ülkelerine olacağını belirten Özyurt, "Hatay'ın buna ihtiyacı olduğu için yatırımı buraya, memleketimize yapıyoruz. Bu yatırımı, yatırımda öncelikli anal olan illerden birine yapsaydık, yüzde 50 oranında hibe-destek alabilirdik ve yaklaşık 25 milyon dolar kar elde edebilirdik. Ama yatırımı kendi öz kaynaklarımızla memleketimize yapmayı tercih ettik" değerlendirmesini yaptı. 
Hatay'ı kuracakları mühimmat fabrikasını ticari değil, memleketleri olması nedeniyle daha çok duygusal baktıklarını ifade eden Özyurt, silah-mühimmat üretiminin izne bağlı olduğunu anımsattı. Belen’e yapılacak mühimmat fabrikasıyla yörede bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ve fabrikanın bölgede ayda 1.5 milyon dolar katma değer oluşturacağını da belirten Özyurt, bu kişilerin 6 ay içerisinde işe alınmaya başlayacağını kaydetti. 
10 yıldır savunma sanayi alanında çalıştığını anlatan Özyurt, bir soru üzerine silah üretimi yapması nedeniyle zaman zaman terör örgütleri ve bazı ülkeler tarafından tehdit alması üzerine korumalarla geçtiğini söyledi. Özyurt Silah Sanayi YK Başkanı Serdar Özyurt, bir başka soru üzerine milletvekili aday adayı olmasının söz konusu olduğunu belirtti ancak aday adayı olmayı planladığı partiyi açıklamadı. Özyurt, bir başka soru üzerine de, sosyal medya üzerinden kendisi hakkında yapılan iddiaların da asılsız olduğunu söyledi. 
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de, iş insanı Serdar Özyurt'un mühimmat fabrikası yapmayı planladığı alanda düzenleme yaptığını, alan üzerinde yapılacak imar planı değişiklik talebinin önce Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, ardında da Belen Belediye Meclisi'nde görüşülüp, kabul edilmesi sonrasında inşaat ruhsatı verileceğini söyledi. Gül, alana mühimmat fabrıkası yapılmas ı için gerekli izinlerin alındığının kendisine söylendiğini de belirtti. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19