Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Seçimleri kazanarak üçlü olalım, güçlü olalım

"Bu şehir daha iyi yönetilmeyi hak ediyor"

SİYASET 23.03.2024 13:58:00 0
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar:   Seçimleri kazanarak üçlü olalım, güçlü olalım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: 

Seçimleri kazanarak üçlü olalım, güçlü olalım

 

İskenderun/SES

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Hataylı Alparslan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve hükümet el ele vererek, Hatay’ı ve Hassa’yı ayağa kaldıracaklarını söyledi. Enerjide büyük atılımlar yapılmaya devam edildiğini ifade eden Bayraktar, “Komşu ilçeniz Kırıkhan’da doğdum büyüdüm. Buraların evladıyım" dedi.

 

"Hizmetlerin kazandırılması için koordinasyon olması gerekiyor"

Bayraktar, "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde enerjide yerli ve millileşme projelerimiz hızla sürüyor. Doğalgaz ve petrol aramalarımızdan büyük başarı ile ayrılıyoruz. 2002’den önce sadece 5 ilde doğalgaz varken şimdi 850’nin üzerinde ilçeye doğalgaz kazandırdık. İnşallah yakın süreçte Hassa’ya da doğalgazı kazandıracağız. Ancak bu hizmetlerin ilçelere kazandırılması için büyük bir koordinasyon olması gerekiyor. İlçe belediyemizi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini de kazanarak üçlü olalım güçlü olalım ki ilçelere, mahallelere hizmetleri tam olarak gelebilsin" diye konuştu.

 

"Bu şehir daha iyi yönetilmeyi hak ediyor" 

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk de Hatay’ı gıpta ile bakılan bir il haline getireceklerini söyledi. 10 yıldır su, yol ve altyapı sorununu çözemeyenlerin aday dahi olmaması gerektiğini ifade eden Öntürk, Hatay halkının destekleriyle 1 Nisan’dan itibaren bu sorunları kökten çözeceklerini ifade etti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, eski milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hassa adayı Selahattin Çolak, AKP Hatay  İl Başkanı Mustafa Erdoğan'ın da katıldığı Hassa’nın Aktepe Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında konuşan Öntürk, Hassa’nın en büyük mahallelerinden olan Aktepe ve Akbez’in konut talebini karşılamak için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin imar şirketi olarak konut üreteceklerini belirtti. Öntürk, “Hemşehrilerimizin konut talepleri var. Cumhurbaşkanımız İstanbul’da nasıl ki KİPTAŞ ile İstanbullulara konut ürettiyse, biz de belediyenin imar şirketi aracılığıyla Aktepe ve Akbez’de konut üretecek ve kimseyi açta açıkta bırakmayacağız. Bu şehir daha iyi yönetilmeyi hak ediyor. Şehri 10 yılın sonunda çamura, susuzluğa mahkum edenlerin aday dahi olmaması gerekiyor. Bizimle birlikte büyükşehir olan iller ile Hatay’ın arasındaki fark çok açıldı. Göreve geldiğimizde 5 yıllık sürede aradaki farkı kapatarak, Hatay’ı gıpta ile bakılan bir kent haline getireceğiz. Hükümetimiz ile koordineli olarak kentimize tarihi hizmetleri kazandıracağız" değerlendirmesinde bulundu.

 

Belediye çalışanlarına "güvence"

Öntürk, yazılı yaptığı açıklamada da, HBB bünyesinde çalışanların tüm haklarının korunacağının garantisini verdiğini ifade etti. HBB bünyesinde çalışan personelin garantilerinin kendisi olduğunu, araya nifak tohumu ekmeye çalışanların bulunduğunu belirten Öntürk, seçimi kazanamayacağını anlayan zihniyetin bu tür oyunları oynayarak amacına ulaşamayacağın, halkın gözünde daha da küçüleceklerini ifade etti. Öntürk açıklamasında, “Hatay Büyükşehir Belediyesinde görev yapan memurlar müsterih olsunlar. Tüm özlük haklarının korunacağının, sosyal denge tazminatlarının tam olarak ödeneceğinin garantisini veriyorum. Diğer çalışanların sosyal haklarının tam ve yeterli seviyede verileceğini de belirtmek isterim. İmkanlar dahilinde de çalışanlara ikramiye ödemeleri yapılacak. Birlikte ayağa kaldıracağımız Hatay’ı, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarla birlikte daha güçlü hale getireceğiz. Her bir vatandaşımızın hakkını gözeteceğimiz gibi çalışan kardeşlerimizin de ekmeğiyle oynamak gibi bir şey söz konusu dahi olamaz” görüşüne yer verdi.

 

"İhtiyaç sahiplerine, belediyeden ücretsiz konut"

Hatay’da tüm sektörlere yönelik master planlarının hazır olduğunu anlatan Öntürk, şu açıklamayı yaptı: “Tekdüze, belli bir kesime hitap eden bir mimari yapıyla değil, Hatay’ın kültürel yapısına uygun bir mimari anlayışıyla hareket ediyoruz. Şehrin, mahallelerin sorunlarını iyi biliyoruz. İnşallah Hatay’ı eskisinden çok daha güzel bir şehir haline el birliğiyle getireceğiz. 1 Nisan itibariyle HBB’nin imar şirketini harekete geçecek ve açta açıkta kimse kalmayıncaya dek konut üretecek. Üretilen konutları da uygun ödeme koşullarında vatandaşlara teslim edeceğiz. 1 Nisan sabahından itibaren önceliğimiz vatandaşların konut ihtiyaçlarının karşılanması. Devletimizin yapmış olduğu konutlara ek olarak, bizler de hak sahibi olamamış, depremde yakınlarını kaybeden ihtiyaç sahibi tüm emanetlere sahip çıkıp, konutlarını ücretsiz olarak biz hediye edeceğiz. Ayrıca kirada oturan vatandaşların da ucuz ve güvenli konutlara ulaşımlarını sağlamak amacıyla TOKİ tarafından konutlara ek olarak belediye olarak konutlar inşa edip vatandaşların ev sahibi olmalarına vesile olacağız."


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62