´Engeller kalkıyor´ projesi

İskenderun´da İTSO ve İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ´Engeller kalkıyor´ projesinin kapanışı gerçekleştirildi.

2.11.2017 10:36:44 0
´Engeller kalkıyor´ projesi

Projenin kapanışında konuşan proje koordinatörü Dilek Yalçın, bir yıldır devam eden proje ve kurslarla ilgili bilgi verdi. Yalçın, “İskenderun´da Engeller kalkıyor Projesi, ‘Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerin geliştirilmesi´ Hibe programı kapsamında yürütülmüştür. 170 bin 053 Euro olan proje bütçesinin yüzde 90´ı sözleşme makamı tarafından karşılanırken, yüzde 10 luk kısmı olan 17 bin Euro İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanmıştır. 1 Kasım 2016 tarihinde çalışmalarına başlayan İskenderun´da Engeller Kalkıyor Projesi 12 ay boyunca faaliyetlerine devam etti. Proje kapsamında fiziksel engelli olan kursiyerlere Temel bilgisayar, İngilizce, Muhasebe eğitimleri İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından KOSGEB Girişimcilik kursu ise KOSGEB Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiştir” dedi. 

İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli ise, projenin devamını istediğini ifade etti. Dereli, 'İskenderun çok büyük, potansiyel bir şehir. Çok stratejik bir büyüklüğü var. Bu şehir de el birliği ile çalışmalıyız. Bu çevikliğin, dinamikliğin bu sinerjiyle Türkiye´de İskenderun´un ilk üçte olduğunu düşünüyorum. Bu kadar fikrin, bu bu kadar düşüncenin aynı anda temsil edildiği yerden bir dünya projesi veya bir dünya kenti çıkması lazım. Çıkacaktır, diyor düşünüyorum ki çıkmış, kendi belli alanlarında çıkmış. İnançlı olmalıyız inanmalıyız' diye konuştu. İTSO Başkanı Levent Yılmaz da, 'İçine doğduğumuz çevre bizleri işe yaramaz, elinden hiçbir iş gelmez, sürekli yardıma ihtiyaç duyan bir birey olarak tanımlar ve bize bu yönde davranırsa benlik algımız da buna göre şekillenecektir. Bunun için engelli olmaya da gerek yoktur aslında. Beden bütünlüğümüzün doğuştan veya sonradan bozulması olarak tanımlayabileceğimiz engellilik hali, yaşantıda bir takım kısıtlamalar getirmesine rağmen, üstesinden gelinmeyecek bir durum değildir' dedi. Yılmaz, İskenderun´da engeller kalkıyor projesinin, engelli bireylerin hayat kalitesini arttırmak, etkili yollar bulmak ve uygulamaya yönelik yenilikçi faaliyetlere olanak sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ise, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerin geliştirilmesi hibe programı kapsamında kurslara katılan ve meslek edinenlere iş ve istihdamları konusunda destek sağlayacaklarını belirtti.


Anahtar Kelimeler: Engeller kalkıyor projesi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57