“Engelliler için topyekün gayret gerekiyor”

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, evrensel anlamda engelli bireylere gösterilen anlayış ve hoşgörünün, modern bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynadığını belirtti.

GÜNCEL 11.05.2018 11:50:58 0
“Engelliler için topyekün gayret gerekiyor”

İskenderun/SES

Kaymakam Soytürk, “İnsan hakları ve insana verilen değerle eşdeğer olan engelli bireylerin sorunlarının çözüme kavuşturulması konusu, hiç kuşkusuz temelde bu bireylerin engellilik ile ilgili anlaşılma ve farkına varılma talebinin anlaşılmasıdır” dedi.
Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında Kaymakam Soytürk, şunları ifade etti: “Engellilerin yaşadığı problemler bireysel bir sorun olmayıp sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabası ile çözülebilecek bir sorundur. Engelli vatandaşlarımıza onlar için normal hayat standardını temin etmek, toplumsal duyarlılıkla mümkündür. Bu duyarlılık ise engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili çözüm yolları arayışının bu hafta ile sınırlandırılmadan süreklilik kazandırılması ile hayata geçirilebilir.
Zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa engellilerimizin yaşadığı zorlukları tam olarak gideremeyecektir. Tüm insanların unutmaması gereken bir şey var ki, o da onların bu toplumun bir parçası olduklarıdır. Çağdaş dünyanın geldiği noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir.”

Dingil: Şartları iyileştirmek sorumluluklarımızdandır
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, engellilerin huzur ve refahı için değişen şartlar ve ihtiyaçlar da dikkate alınarak topyekûn bir gayret sarf edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Dingil, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında düzenlenen etkinliklerin engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini ve geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak, onları toplumsal hayatta etkin ve verimli kılmak adına dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesine vesile olduğunu ifade etti. Dingil, mesajında şunları kaydetti: “Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, şartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata dâhil edilmeleri; insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Onların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda herkese önemli görevler düşmektedir. Engelli vatandaşlarımızın huzur ve refahı için değişen şartlar ve ihtiyaçlar da dikkate alınarak topyekûn bir gayret sarf edilmesi gerekmektedir.”

Kimyeci: Engellilere uygun proje uygulama yapıyoruz
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası kutlama mesajında gelişmiş ülkelerin çağdaşlık düzeyinin en önemli göstergelerinden birini engellilere sahip çıkmalarının oluşturduğunu belirtti. Engellilerin sağlık, sosyal yaşam ve istihdam gibi yaşamsal hizmetlerden tam olarak yararlanabilmelerinin en temel hakları oluşturduğunu ifade eden Kimyeci, Antakya Belediyesi olarak, engellilerin her alanda yaşamsal ihtiyaçlarına daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla yaptığımız yol ve kaldırım çalışmaları başta olmak üzere tüm hizmetlerimizde engellilere uygun projeler ürettiklerini ve uyguladıklarını kaydetti. Gerek akülü araç ve tekerlekli sandalye temini, gerekse merdivenlere yaptıkları düşük eğimli rampalarla kaldırımlardaki iniş ve çıkış rampalarıyla ulaşımlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, kente kazandırılan muhtelif parklarda da engelli çocuklara yönelik oyun grupları yerleştirdiklerini bildiren Kimyeci, mesajında “Engelli kardeşlerimizi yılın belirli günlerinde hatırlamak yerine, yılın 365 günü her an zihnimizden hiç çıkarmadan onlara hizmet etmeyi kendimize ilke edindik. Engelsiz bir yaşama kavuşmanın hayal olmadığı düşüncesi ile tüm Engelli kardeşlerimizin, büyüklerimizin haftasını kutluyor, hepsine sağlıklı, mutlu ve huzur dolu günler diliyorum” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22