Engellilere girişimcilik eğitimi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nın yürütücülüğünü üstlendiği, İskenderun Teknik Üniversitesi´nin ortak olduğu, ‘İskenderun´da Engeller Kalkıyor´ Projesi kapsamında engelli bireylere yönelik eğitim programı devam ediyor.

21.07.2017 16:28:25 0
Engellilere girişimcilik eğitimi

 Bu kapsamda Doğu Akdeniz ABİGEM Direktörü KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni İdil Teoman, engelli bireylere yönelik girişimcilik eğitimi verdi. 

Eğitim ile dezavantajlı kesim arasında yer alan engellilerin sosyal uyumunun arttırılması ile istihdam edilebilirliliği de destekleniyor. Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı ile 12 ay boyunca uygulanacak olan proje kapsamında, 100 engelliye, Girişimcilik Temel Muhasebe, İngilizce, Bilgisayar kursları verilmesi programa alınmıştı.
Ayrıca İskenderun´da Engeller Kalkıyor Projesi kapsamında İskenderun´daki engelli bireylerin yaşam standartlarını arttırmaya yönelik yenilikçi faaliyetler ortaya koyma, engellilerin iş gücü piyasasında yer almasını sağlayacak eğitimler verme, kamu ve özel sektörde engelli bireylerin istihdamına yönelik bilinç oluşturma, eğitime katılan kursiyerlerin KOSGEB tarafından bilgilendirilmesinin sağlanması kursiyerleri motive edici ve özgüvenlerini arttırıcı psikolojik danışmanlık hizmetleri sağlaması da hedefleniyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04