Engellilere girişimcilik eğitimi yeni grupla

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO´nun yürütücülüğünü üstlendiği, İskenderun Teknik Üniversitesi´nin ortak olduğu, ‘İskenderun´da Engeller Kalkıyor´ Projesi kapsamında, psikolojik destek ve farkındalık sağlayıcı çalış

3.08.2017 10:37:49 0
Engellilere girişimcilik eğitimi yeni grupla

 

Proje kapsamında yeni grubun girişimcilik eğitimin ilk gününe kursiyerlerle birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, HBB İskenderun Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İTSO Muhasip Üye Necat Özkaya, KOSGEB eğitmeni Serdar Vayısoğlu, KOSGEB KOBİ Uzmanları, Proje Koordinatörü Dilek Yalçın katıldı. Katılımcıların değerlendirme konuşmalarının ardından eğitimlere geçildi. Serdar Vayısoğlu tarafından İskenderun´da Engeller Kalkıyor Projesi kursiyerlerine verilecek KOSGEB Girişimcilik eğitimi 4 gün sürecek.

Proje 100 engelliyi kapsıyor
İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz, yürütücülüğünü gerçekleştirdikleri ‘İskenderun´da Engeller Kalkıyor´ projesi kapsamında düzenlenen eğitimler ve farkındalık yaratıcı faaliyetler devam ettiğini belirterek, 100 engelliye yönelik eğitimler başlattıklarını hatırlatarak, İngilizce, muhasebe ve bilgisayar eğitimlerini bitiren kursiyerler için girişimcilik eğitimlerinin de program dâhilinde sürdürüldüğünü kaydetti. Yılmaz, Bu faaliyetler sonunda kursiyerlerimiz içerisinden işyeri açacak olanlar hem işletme sahibi olacak, hem de istihdama katkı sağlayarak sosyal yaşamlarının da daha iyi olacağına inanıyoruz. Bu vesile ile bu eğitimlere katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

Savaş: Biz de önlem ve düzenlemelerin üzerinde duruyoruz
HBB Başkanı Lütfü Savaş da eğitim programının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada engelli bireylerin hayatta aktif rol almalarını ve güçlükleri kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi üzerinde önemle durduklarını söyledi. HBB olarak Antakya, İskenderun ve Payas´ta
eğitimlerin sürdürüldüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Hayatta önemli olan hedefe varabilmektir. Bu kursların düzenlenmesinde lokomotif görevi gören İTSO yönetimine de teşekkür etmek istiyorum. Hayata dezavantajlı başlamak bitiş çizgisine dezavantajlı ulaşmak demek değildir” diye konuştu.

Proje neleri hedefliyor?

Eğitim ile dezavantajlı kesim arasında yer alan engellilerin sosyal uyumunun arttırılması ile istihdam edilebilirliliği de destekleyen proje, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı ile 12 ay boyunca uygulanacak olan proje kapsamında, 100 engelliye, Girişimcilik Temel Muhasebe, İngilizce, Bilgisayar kursları verilmesi programa alınmıştı.
Ayrıca İskenderun´da Engeller Kalkıyor Projesi kapsamında İskenderun´daki engelli bireylerin yaşam standartlarını arttırmaya yönelik yenilikçi faaliyetler ortaya koyma, engellilerin iş gücü piyasasında yer almasını sağlayacak eğitimler verme, kamu ve özel sektörde engelli bireylerin istihdamına yönelik bilinç oluşturma, eğitime katılan kursiyerlerin KOSGEB tarafından bilgilendirilmesinin sağlanması kursiyerleri motive edici ve özgüvenlerini arttırıcı psikolojik danışmanlık hizmetleri sağlaması da hedefleniyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22