‘Engelsiz piyano´ya ödül

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi´nde (düzenlenen Oyun Geliştirme Maratonu´nda hazırladıkları “Engelsiz Piyano” oyunu ile ödül aldı.

GÜNCEL 25.06.2019 11:28:24 0
‘Engelsiz piyano´ya ödül

İskenderun/SES

 Hasan Kalyoncu Üniversitesi´nde eğitim teması ile düzenlenen Oyun Geliştirme Maratonu´nda, yarışan İSTE´li öğrenciler becerilerini sergiledi. İSTE Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Zafer Bozyer´in koordinasyonunda, Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Merve Turan ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans öğrencileri Kaan Alptürk, Osman Ballı, Berrin İşlek ve Uğur Kekevi´den oluşan oyun takımı, ´engelsiz piyano´ oyunuylae ikincilik ödülünü kazandı.
İSTE´den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Engelli bireylerin müzik eğitimlerini kolaylaştırmayı amaçlanan oyun uygulamalarında; her rengin bir notaya karşılık geldiği sanal bir piyano tasarımı yapan İSTE´li Oyun Takımı, uygulamayı mobil cihazlarda çalışabilir şekilde yerinde geliştirdi. Oyunda gerçek dünya ile etkileşimi artırmak ve oyunu daha eğlenceli hale getirmek için ´Artırılmış Gerçeklik´ teknolojisi kullanıldı.' Açıklamaya göre, ödül kazanan öğrenciler de şunları ifade etti: 'Amacımız daha özel eğitim gerektiren insanların eğitimini kolaylaştırmak. Konumuzu sanat üzerine seçtik, proje fikrimiz albino hastası öğrencisi olan bir arkadaşımızın öğrencisinin parmaklarını boyayarak, ona gitar eğitimi vermesi ve öğrencinin çok başarılı olmasından çıktı. Bunu mobil bir uygulama yaparak işitsel bedensel ve görsel eğitimi amaçladık. Daha ulaşılabilir, herkesin piyano öğrenebileceği bir uygulama yapmak istedik. Renklerin hangi notaya karşılık geldiğini bulduk ve bunlarla bir piyano tasarımı yaptık. İki seviyeli eğitim ve bir seviyede egzersiz modülü tasarladık.'
Oyun Geliştirme Maratonu´nda öncelikle konuya ilişkin eğitimlerin verildiği ve uygulamaların yerinde geliştirilmesinin sağlandığı anlatılan ve etkinliğin kapanışına İSTE Rektörü Türkay Dereli ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Edibe Sözen´in de katıldığı belirtilen açıklamada, 'Maraton süresince, dijital oyunların eğitim amacıyla kullanılması için oyunların nasıl geliştirilmesi gerektiği üzerinde durularak; dijital oyun sektörünün dijitalleşme sürecinin önemli bir parçası olduğu ve çok hızlı büyüyen bir sektör oldu' ifadesine yer verildi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62