Erasmus projesiyle meslek kursu

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finans edilen ve Arsuz Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren 'Genç çok, iş yok' adlı projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

EĞITIM 8.12.2018 09:34:00 0
Erasmus projesiyle meslek kursu

Arsuz Öğretmen Evi´nde düzenlenen toplantıya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Yangın, proje koordinatörleri Kübra Yıldız ve Nilgün Savaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kurum müdürleri ve kurs eğitmenleri de katıldı.

Kapanış toplantısında konuşan Arsuz Kaymakamı Sarı, Kaymakamlık Proje Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan SODES, DOĞAKA ve ERASMUS projelerinin başarılı olduğunu ve en etkili şekilde yürütüldüğünü belirtti. Sarı, 'Bu projeler karşılığında İlçeye ciddi değer de hibe kazandırılmış ve hem ilçenin altyapısını zenginleştirmek hem de halkın refah seviyesini yükseltmek için kullanılmıştır. Bunun önemli bir ayağı SODES projesi, bir diğer önemli ayağı ise yakın zamanda başlangıcını yapacağımız, DOĞAKA´ya sunduğumuz ve kabul edilen ´Rhossus Antik Kent Merkezi´ projesi. Bu projenin gerçekleşmesi ile Arsuz yepyeni bir çehre kazanacak. Proje Ofisimizce hazırlanıp Avrupa Birliği Başkanlığına sunulan ve kabul edilen Erasmus+“Teknoloji Işığında Avrupa´ya Adım Adım“ adlı proje ile bu yıl içerisinde Arsuz için bir ilk gerçekleşmiş olacak ve ilçeden 18 öğretmenimiz Prag ve Londra´da düzenlenen eğitim kursuna katılma şansı elde edecek' dedi.

Proje koordinatörlerinden Savaş, proje kapsamında 12 ay boyunca yapılan çalışmalardan slaytlar eşliğinde, projenin başlangıç aşamasından itibaren resmi açılış töreni, proje kapsamında verilen ´aşçılık, hijyenik gıda ürünleri, turizm rehberliği´ kursları ve süreç içersinde yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Savaş, kitap okuma etkinliği, kursiyerlere yönelik düzenlenen ücretsiz gezi ve piknik etkinliğinin yapıldığını, girişimcilik ve iletişim konularında bilgilendirme semineri düzenlendiğini de anlattı. Proje koordinatörlerinden Yıldız da 'Sadece beceri kazandırma alanında değil aynı zamanda kursiyerlerin özgüven, iletişim, sosyal uyum ve girişimcilik becerileri gibi niteliklerini de arttırmaya çalışıldı. 12 ay süre boyunca kursiyerlere sadece eğitim vermekle sınırlı kalmadık, yeri geldi psikolojik destek vermeye çalıştık, arkadaşlık yaptık, yeri geldiğinde aile olduk' değerlendirmesinde bulundu. Kursiyerler adına konuşan Yeşim Madensever ise proje kapsamında açılan uygulamalı girişimcilik kursuna katılıp, aldığı belge ile işyeri açtığını, SODES projesi ile de Hijyenik Gıda Ürünleri alanında mesleki beceri kazanıp, işletmesinin daha verimli hale gelmesi için eksiklerini tamamlamaya çalıştığını ifade etti. madensever, 'Proje ile boş zamanları en iyi şekilde değerlendik. Kurslar sayesinde çok şeyler öğrendik. Kitap okuma alışkanlığı kazandık, güzel bir gezi yaptık, güzel dostluklar oluşturduk' diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: Erasmus projesiyle meslek kursu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23