Romanya’da çevre yaklaşımlı proje

Belen Kaymakamlığı, Slovakya’dan Mother Flower ve Romanya’dan Romiscare Derneklerinin ortaklığı ile yürütülen ve Romanya’nın Bükreş şehrinde yapılan “urban greE+n” çalışma ziyareti projesine Hatay’dan 4 öğretmen katıldı.

EĞITIM 14.12.2022 17:12:00 0
Romanya’da çevre yaklaşımlı proje

İskenderun/SES
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Slovakya’dan Mother Flower ve Romanya’dan Romiscare Derneklerinin ortaklığı ile yürütülen ve Romanya’nın Bükreş şehrinde yapılan “urban greE+n” çalışma ziyareti projesine Hatay’dan 4 öğretmen katıldı.
02-05 Aralık tarihleri arasında yapılan proje katılımcıları, “Green Mogo Enerji Eğitim ve Danışma Merkezi”ne ziyaret edip iklim değişikliğini önleme ve sürdürülebilir bir çevre için yapılması gerekenler hakkında bilgi aldı. Merkez yetkilileri, çevreye en az zarar verecek, sürdürülebilir ve çevreci binalar tasarladıklarını, bu binaları aynı zamanda mimarlık öğrencileri için bir eğitim aracı olarak kullandıklarını ve her yıl farklı ülkelerden birçok öğrenciyi merkezde misafir ettiklerini belirtti. Gazetemize iletilen yazılı açıklamaya göre, merkezde, iklim krizlerinden kaynaklanan bazı sorunlara sürdürülebilir çözümler uygulandığı ve enerji tüketimini azaltarak insanların çevre üzerindeki etkisini en aza indirgemeyi amaçlandığına yer verildi. Açıklamada, "Teknik ve eğitim programlar oluşturulan merkezde,  13 ay içinde bir binayı modernleştirerek, enerji sürdürülebilirliği ve iklim değişikliğine uyarlamaya odaklanan, çevre üzerinde düşük etkiye sahip bina çözümlerini tanıtmak için bu merkezi oluşturduklarını aktardı. Katılımcılar, Green Mogo Merkezi’ne yakın bir mesafede bulunan 300 yıllık bahçeyi gezdi, Mogoşoaia Sarayını ve sivil toplum kuruluşu olan EfdeN’i ziyaret etti. AHA Gençlik Merkezi, Agent Green Sivil Toplum Kuruluşunu ziyaret eden katılımcılar, Romanya’daki ağaç kesiminin ulaştığı tehlikeli boyutları aktaran bir gönüllünün konferansına katıldı" değerlendirmesine yer verildi. Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz da yaşadığımız ve gelecekte bizleri bekleyen çevresel problemlerin farkındalık oluşturması açısından uluslararası bir projeye konu olunmasını memnuniyetle karşıladığını, gençlerde çevresel duyarlılığın gelişmesi için böyle projelerin önemli olduğunu ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Romanya’ çevre yaklaşımlı proje

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19