Erasmus+ projesiyle 6 genç Romanya’ya 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığının ortak olduğu Erasmus+ “Be Ready For The Next Level” adlı proje tamamlandı. Romanya’nın Costinesti şehrinde gerçekleştirilen, proje 6 genç katıldı.

EĞITIM 16.11.2022 16:57:00 0
Erasmus+ projesiyle 6 genç Romanya’ya 

İskenderun/SES
Romanya’dan “Asociatia Lucratorilor de Tineret ALT 357” adlı kuruluşun ev sahipliğini yaptığı proje eğitime Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Letonya, Litvanya, Hırvatistan’dan toplam 44 gencin katıldığı açıklandı. 7 gün süren eğitim programında katılımcılar, gençler arasında girişimciliği teşvik etmek üzerine çalışmalar yaparken, katılımcıların fikirlerine dayalı iş planları geliştirme çalıştayı ve imkanları kısıtlı gençlerin de bu iş planlarına dahil edilmesi yönünde uygulamalı etkinlikler yapıldığı ifade edildi. Gazetemize iletilen açıklamada şunlara yer verildi: "Kültürlerarası etkileşimin de ön planda olduğu proje süresi boyunca gençlerimiz, farklı kültürlerle bir arada bulunma ve ortak fikir anlayışı geliştirme çalışmaları yaptılar. Ayrıca Türk gecesinde kendi kültürümüze yönelik bilgileri, sosyo-ekonomik durumumuzu, gündelik yaşantımızı, turistik bölgelerimizi ve son olarak mutfağımız hakkında sunumlar yaptı."
Erasmus+ projelerinden gençlerin faydalanmaya devam ettiğini ifade eden Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise "Onların eğitim alması bizim için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Geleceğimizi gençlerin şekillendireceğini biliyor ve desteklemeye devam ediyoruz. Biz de onların geleceğine katkıda bulunmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: Erasmus+ projesiyle Romanya’

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19