Erasmus'un Romanyalı ziyaretçileri

Erasmus+ CONNECTIng aNd exchanGeing projesi kapsamında proje deneyim paylaşımı ve örnek uygulama amacıyla Romanya’dan proje ortakları Belen'e geldi.

EĞITIM 29.09.2022 09:34:00 0
Erasmus

İskenderun/SES
Hatay'a bağlı Belen ilçesi kaymakamlığının, Romanya, Yunanistan, İspanya ve Litvanya ortaklığıyla yürüttüğü Erasmus+ CONNECTIng aNd exchanGeing projesi kapsamında proje deneyim paylaşımı ve örnek uygulama amacıyla Romanya’dan proje ortakları Belen'e geldi. 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan Asociatia Psihologilor Gorjeni ve Asociatia CPDIS derneklerinin iş birliğinde düzenlenen çalışma ziyaretinde ülkemizi ziyaret eden heyet, yaptıkları gezi ve etkinliklerle projeye katıldı. Belen Kaymakamlığı, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Kütüphanesi, Halk Eğitim Merkezini (HEM) ziyaret edep Romanyalı proje ortakları, HEM'deki kurslar hakkında bilgi aldı. 

Kadınların sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla proje kapsamında oluşturulan SODES (Sosyal Destek Programı) Belen Kadın Toplum Merkezini ziyaret edip, etkinlikler hakkında bilgi alan Romanya heyeti, Belen Seyir Terasına gitti. Roma ve Bizans dönemine ait mozaikler ile farklı dönemlere ait birçok eseri bulunduran Antakya'daki Hatay Arkeoloji Müzesini ziyaret eden proje heyeti, dünyanın ilk mağara kilisesi olan Saint Pierre Kilisesi, Roma dönemine ait bir pagan tapınağının üzerine 7. yüzyılda inşa edilen Habib-i Neccar Camisine gitti, eski Antakya evlerinin yer aldığı sokakları dolaştı, 2.300 yıllık tarihi bir geçmişin perdesi olan Müze Oteli de gezdi. Avrupa Birliği projeleri ile ilgili deneyimlerini paylaşan ekip, gençler için oluşturulan, içerisinde dene-yap atölyeleri, robotik kodlama eğitimleri gibi etkinlikler bulunan İskenderun Gençlik Merkezi ziyaret etti ve gençlere sunulan faaliyetler hakkında bilgi aldı. 

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Erasmus+ projesi ile gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayıp Türk misafirperverliğini ve projeye iyi örnek uygulamalarımızı gösterdik. Türk kültürünü tanıtan, kültürlerarası etkileşimi sağlayan, ülkelerarası köprü görevini üstlenen bu projeleri önemsiyoruz ve en güzel şekilde değerlendirilmesini yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 


Anahtar Kelimeler: Erasmus' Romanyalı ziyaretçileri

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19