Erbakan, ölümünün 7. yılında anıldı

Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, ölümünün 7. yılında Saadet Partisi İskendernun ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen mevlidlin etkinlikle anıldı.

SİYASET 28.02.2018 09:50:42 0
Erbakan, ölümünün 7. yılında anıldı

Berkay Arıkan/İskenderun

 İskenderun Kaptan Paşa Camiinde düzenlenen mevlide, Hatay Milletvekili TBMM İdare Amiri Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Saadet Partisi (SP) İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, SP ilçe yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Necmettin Erbakan´ın, siyaset ve devlet adamı olduğunu ve onun başbakanlığı döneminde emeklilerin cumhuriyet tarihinin en büyük maaş artısını aldığını ifade eden TÜED şube yöneticileri, mevlid sonrası cami önünde Erbakan´ın ruhu için lokma tatlısı da dağıttı.
Lokma dağıtımında konuşan SP İskenderun İlçe Başkanı Çelik, liderleri, fikir ve devlet adamı Prof Dr. Necmettin Erbakan´ı anarken yanlarında, milletvekilzi, belediye başkanı, sivil toplum örgütleri, emekli ve vatandaşları görmekten onur duyduklarını ifade etti. Çelik, 'Son yıllarda emeklilerimiz, TÜED İskenderun Şubesi, merhum Erbakan´ı şükranla anmayı ve lokma dağıtmayı sürekli hale getirdi. İçlerinden gelen şükran duygularını burada samimiyetle ifade etmeleri bizler için önemli duygular' dedi.
TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, 'Siyaset ve devlet adamı Erbakan, Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını işçi, emekli ve memura yapmıştır. Erbakan´ın başbakanlığı döneminde emekli, işçi, dul ve yetime, dar gelirliye, memura sahip çıkan anlayışını unutmamız mümkün değil. Necmettin Erbakan, emekli ve işçiye verdiği en yüksek zam, bugünkü iktidara ve bundan sonra gelecek olası iktidarlara örnek olmalıdır. Erbakan´ın vaktiyle yaptığı maaş artışı yenilenmeli, kaaşlar önümüzdeki aylarda da güncellenmeli ve emeklinin yüzü güldürülmelidir. Emekli 2018 yılının ikinci yarısını ve 2019´u rahat geçirmelidir. Bundan sonraki yıllarda yapılacak enflasyon zam sistemi de değiştirilerek, işçi ve emekliye çay kaşığıyla zam vermekten vazgeçilmelidir. Yetersiz maaşlar ve diğer sorunların çözümü için Emekli Bakanlığı kurulmalıdır. Ülkemizde 12 milyona yakın emekli varken, emekliye, sadece emeklilerin sorunlarıyla ilgilenecek olan ‘Emekli Bakanlığı´ çok görülmemeli' diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29