ERC Group, inşaat projesini tanıttı

ERC Group (Ercan Grup), İskenderun´da planladığı 16 katlı binanın yapımına başladı.

GÜNCEL 25.11.2020 13:40:49 0
ERC Group, inşaat projesini tanıttı

Akın Bodur/İskenderun

 Tahsin Ercan´ın başkanlığını yaptığı ERC Group Yönetim Kurulunun Başkan Yardımcısı Kadir Ercan, projenin satışıyla ilgili Takas Center´la işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Her katta 200 metrekarelik 3 daire
Kentin Çay mahallesindeki Cuma Pazarı karısında yapımına başlanan 16 katlı binanın her katında 173 metrekarelik 3 dairenin olacağı ve zeminde 4 işyeri ile 2.116 metrekare alana yapılacak inşaatın yeşin alan, sosyal kültürel tesis ile açık ve kapalı otoparkının bulunacağı, 30 ayda tamamlanmasının beklendiği belirtildi. İnşaatların kat ve cepheye göre 700 bin lira ile 1 milyon 700 bin lira arasında değişen fiyatlara satılacağı açıklandı.

'Rezidans sistemini getirmeye çalışıyoruz'
Projenin tanıtım toplantısında konuşan projenin satış yöneticisi ve Takas Center sahibi Mehmet Kıraç, İskenderun yöresinde zeminin sıvılaşmaya uygun olması nedeniyle binaların sağlamlığı için inşaat alanında zemin iyileştirme çalışması ile statik projesi çözümünün deprem yönetmeliğinin öngördüğü şekilde yapıldığını, yönetmeliğe uygun yapılan inşasının 7.-7.5 büyüklüğündeki olası depremlere dayanıklılığı getirdiğini ifade etti. Rezidans sistemini İskenderun´a getirmek istediklerini belirten Kıraç, son imar planında bölgenin ticari alan olarak şekillendiğini ancak inşaat ruhsatının 2015 yılında alınıp, sonrasında yenilenmesiyle konut yapılabildiğini de kaydetti. İnşaat alanında açık ve kapalı otopark, sosyal donatı alanları, yeşil alanın olacağını belirten Kıraç, her binanın kat terasının yer alacağı brüt 200 metrekarelik konutlarda ısıtma sisteminin merkezi ısıtma yolu ile yapılıcağını da kaydetti.

Son kata dubleks bina
ERC Group YK Başkan Yardımcısı Kadir Ercan ise deniz manzaralı binanın son katının dubleks şekilde inşa edileceğini ve binada arıtma sisteminin yer alacağını da kaydetti.

Proje 30 ayda bitecek
Proje danışmanı Recep Mıhçakan da İskenderun´un Çay Mahallesinde ve Tayfur Sökmen Bulvarı ile TCDD arasındaki 2.116 metrekarelik alana yapılacak 16 katlı inşaatta her dairenin 173 metrekare olup, brüt olarak 200 metrekareye olarak yapılacağını ve projenin 30 aylık sürede bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Dairelerin, kullanımının pratik kullanıma uygun yapıldığını ve binaların yalıtım sistemi ile ısı ve ses geçişinin en az seviyede olacağın ifade eden Mıhçakan, bölgede konut sahibi olmak isteyen ve düşünenleri projeyi incelemeye davet etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04