Erdemir´de ‘galvanizli geniş malzeme´ hazırlığı

İsdemir A.Ş.´nin de grup şirketleri arasında yeraldığı Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.´nin Türkiye´nin en önemli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniş malzemeler üretimi için de çalışmalara başladığı bildiri

10.08.2017 11:24:44 0
Erdemir´de ‘galvanizli geniş malzeme´ hazırlığı

 

Erdemir´den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Erdemir´in Türkiye´de üretilmeyen yüksek katma değerli çeliklerin üretimine yönelik ısıl işlem tesisini kurma çalışmalarına başladığı, Türkiye çelik sanayi için bir ilk olan ve iki yıl içerisinde hayata geçmesi planlanan bu yatırımla yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri ürün gamına dâhil edeceği ve tesisin Erdemir´de bulunan, Türkiye´nin ilk ve tek levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacağı kaydedildi.
Yazılı açıklamada, yatırımla ilgili şu bilgi verildi: “Erdemir, bir diğer önemli yatırımı olan 2. Galvanizleme Hattı´nı da 2018 yılının ilk yarısında devreye alacak. 350 bin ton kapasiteli bu hattın işletmeye alınmasıyla birlikte, ülkemizin en önemli katma değerli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniş malzemeler, Türkiye´de üretilir hale gelecek. Otomotiv, beyaz eşya ve yapı sektörü ağırlıklı olmak üzere Türk imalat sanayisi Erdemir kalitesiyle galvanizli geniş malzemelere yurt içinden ulaşabilecek.”
OYAK´ın grup şirketleriyle birlikte sağlam adımlarla büyüdüğünü söyleyen OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş; Türkiye ekonomisinin cari açıkla mücadele, yatırım ve istihdam ihtiyacı doğrultusunda hareket ettiklerini, bu vizyoner yaklaşımın, gruba başarı getirirken ülke ekonomisinin geleceğine de katkı sağladığını belirtti.
OYAK Grubu çatısı altındaki her şirketin, 2017 yılının ilk altı ayında önemli bir gelişim ivmesi yakaladığını ifade eden OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Erdemir´in yeni yatırımı ile ilgili olarak da şunları söyledi:
“Yüksek katma değerli ve Türkiye´de üretilmeyen ürünlere yönelik stratejik yatırımlarımızla, sanayimizin geleceğini destekliyor, güçlendiriyoruz. Çelik sektörünün lideri olarak, ülkemizin küresel rekabette öne çıkması için üzerimize düşeni yapacağız. Teknolojideki yenilikleri takip ederek, bilgi üreterek, yeni yatırımlarımızın ve Ar-Ge çalışmalarımızın da desteğiyle katma değerli ürünlerle ürün gamımızı genişleteceğiz ve kapasite kullanımımızı en üst düzeyde tutarak ilerleyeceğiz. Kaynaklarımızı en etkin şekilde yöneterek, Türk sanayisinin yanında olmaya devam edeceğiz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19