Erdoğan, dünya şampiyonu

10. Aba Güreşi Dünya Şampiyonası

SPOR 4.09.2019 10:12:11 0
Erdoğan, dünya şampiyonu

Antakya/SES

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ev sahipliğinde düzenlenen ve Uluslararası 10. Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası Antakya´da yapıldı. Beş kategoride düzenlenen şampiyonada, 90 kilo ve üzerinde Ali Erdoğan dünya şampiyonu oldu başpehlivanlık hakkı kazandı.
HBB Spor Kompleksindeki aba güreşi mersahında hafta sonu yapılan şampiyonayı Hatay milletvekilleri Suzan Şahin ile İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dünya Aba Güreşi Federasyon Genel Başkanı İbrahim Öztek de izledi.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, 42 ülkeden katılımın olduğu şampiyona, 60, 70, 80, 90 ve 90+ olmak üzere beş ayrı kategoride yapıldı. 5 bin yıllık ata sporunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla organizasyon düzenlendiği ifade edilen açıklamada, HBB Mehteran Takımının da gösteri yaptığı, güreş ağasının mani aktardığı belirtildi. Şampiyonada, 60 kiloda Fatih Önalan, 70 kiloda Hasan Kaya, 80 kiloda Tuva´dan Aldynsai Odai, 90 kiloda Şahin Turşak şampiyon olurken, 90 kilo ve üzerinde ise Ali Erdoğan dünya şampiyonu oldu ve başpehlivan olmaya hak kazandı. Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş verdi.

'Şampiyonlarda yerelden destek görmek istiyoruz'
Şampiyona düzenlemeye 10 yıl önce başladıklarını anlatan ve aba güreşinin artık dünya sporu olduğunu belirten Savaş, 'Öncelikle Hatay şampiyonası, ardından Türkiye şampiyonası ve dünya kupası şampiyonasıyla devam ettik. İlk başladığımızda 4 ülke varken günümüzde 42 ülkenin katılım sağladığı ve dünyanın en iyi güreşçilerini ağırladığımız bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Ata sporumuzu dünyayla paylaşmak istedik ve bu doğrultuda şampiyonalar düzenliyoruz. Her geçen yıl kendimize bir şeyler katarak bugünlere geldik. Bundan 10 yıl önce bir avuç insan olarak bu işe gönül verdik, aba güreşinin dünya federasyonluğunu Hatay´da kurduk ve gün geçtikçe çığ gibi büyüyoruz. Büyüdükçe de bu işi dünyaya yayıyoruz. Bundan sonraki şampiyonlarda yerelden destek görmek istiyoruz. Bu aile ne kadar genişlerse ata sporumuz da tanınır hale gelir' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00