Erdoğan Hatay´da: Yeni adımlara hazırlanıyoruz

Erdoğan, açılış törenlerinin ardından AKP Hatay İl Divan Toplantısına katıldı. Türkiye´nin son dönemde yurtdışında yaptığı askeri harekatlardan söz eden Erdoğan, 'yeni adımların hazırlığı içinde olduklarını” belirtti.

SİYASET 25.06.2021 17:32:16 0
Erdoğan Hatay´da: Yeni adımlara hazırlanıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay´daki programı kapsamında; Hatay Stadı, yüzer LNG depolama ve gazlaştırma tesisine sahip Ertuğrul Gemisi, Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi, Çevlik-Kale mahalleleri arasındaki 26 kilometrelik yol, restorasyonu bitirilen tarihî Hatay Meclis Binası, Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi, yapımı tamamlanan 81 ve deprem güçlendirilmesi yapılan 89 okul, 12 sağlık tesisi, Belen Belediyesi Millet Bahçesi, 15 Temmuz Parkı ve Atatürk Parkı ile Altınözü Belediyesi 15 Temmuz Millî İrade Parkı ve Millet Bahçesi´nin toplu açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılış törenlerinin ardından Hatay´da AKP´nin toplantısına katıldı.

Dışarıda ‘güçlü bir güvenlik kuşağı´

Terör örgütü bir yandan, güneydeki eli kanlı rejim diğer yandan ülke sınırlarına ve halka saldırmaya başlayınca, 'Vatanımıza yönelik tehditleri kaynağında kurutacağız' diyerek sınır ötesi harekâtlara başladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 'Sınırlarımızı güvenlik altına alarak ülkemize kurulmaya çalışılan tuzağı yerle yeksan ettik. Bu kadim coğrafyaya dayatılan senaryoları hamdolsun boşa çıkardık. Yaptığımız harekâtlara karşı çıkanlar, terör örgütlerini ve rejimi savundukları kadar sizlerin hayatını ve geleceğini sahiplenmedi. Aynı çarpık durumu Libya´dan Karabağ´a her konuda yaşadık ama biz ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan asla çekinmedik. İşte geçtiğimiz günlerde Şuşa´ya giderek oradaki kardeşlerimizin kurtuluş sevincine ortak olduk. Şimdi aynı yaklaşımla başka yerlerde yeni adımların hazırlıkları içindeyiz. Eğer Türkiye, dışarıda böylesine güçlü bir güvenlik kuşağı oluşturamazsa vatan toprakları içinde bize ne huzur verirler ne refah yaşatırlar.'

2023 seçimleri ´en kritik dönemeç´

Erken seçim tarihinin 2023 Haziran ayı olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimin kritik bir dönemeci temsil ettiğini kaydetti. Partisinin Ottoman Otel´de gerçekleştirilen toplantısında Erdoğan, “Türkiye´nin 19 yıldır yaşadığı 15 ayrı seçimin her biri kendi içinde hayati öneme sahipti. Hamdolsun milletimiz bu seçimlerin tamamında da sandıktan AK Parti´yi birinci çıkartarak mücadelemizde bize destek olmuş, güç vermiş, yol açmıştır. Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var. Bu seçimler 19 yılın ardından ülkemizin geldiği seviyeyi 2053 vizyonuna bağlayabilmesi bakımından en kritik dönemeci teşkil ediyor. Sizlerden bu anlayışla 2023 seçimlerine kadar tek bir gününüzü bile boş bırakmadan gece gündüz çalışmanızı istiyoruz' idiye konuştu.

‘Çakılı bir çivi, atılan bir adım yok´ eleştirisi

Erdoğan açılışı yapılacak Stadyum önünde toplanan kalabalığı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel yönetimleri kendilerinden sonra hizmet yapmamakla eleştirdi. Erdoğan, şunları söyledi: “Şimdi gelirken görüyorum, maalesef çakılı bir çivi yok, atılan bir adım yok! Maalesef ana arterler bıraktığımız yerlerde kalmış. Ama biz yola devam ediyoruz. İşte arkamda 26 bin 600 kapasiteli Hatay şehir stadı. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Hemen şurada Hatay spor salonu o da bitiyor. Sizler bizim yanımızda oldukça, bilesiniz ki Hatay çok daha iyi günlerle kucaklaşacak” diye konuştu.

Hatay´a hem hasret gidermeye hem de her biri diğerinden önemli bir dizi yatırımın resmî açılışını yapmaya geldiklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye´yi, eser ve hizmet siyasetiyle, Cumhuriyet döneminde yapılanların tamamını beşe, ona katlayacak yatırımlara kavuşturduklarını ifade etti, Türkiye´nin 81 vilayetinin her birini, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, spordan sosyal desteklere kadar her alanda en gelişmiş altyapıyla, en ileri hizmetlerle donattıklarını ifade etti.

Toplu açılış törenindeki konuşmasında Hatay´a aktarılan sosyal yardım miktarını yıllık 1.3 milyar liraya ulaştırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu bilgileri aktardı: “Sağlıkta 14´ü hastane olmak üzere 45 adet sağlık tesisi inşa ettik. 23 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. 660 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi´nin projesi devam ediyor. 8 bin konut projesini hayata geçirdik. 6 millet bahçesi projesini başlattık” dedi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00