Erdoğan: Hatay'ı asla yalnız bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs genel seçim çalışmalarının merkez üssü deprem bölgesinde.

HATAY 12.03.2023 22:43:00 0
Erdoğan: Hatay

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakındaki ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremin vurduğu Hatay’da helallik istedi, ‘mevcut duruma göre’ Hatay'da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'a geldi. Hatay’a 3. kez geldiğini hatırlatan, “İnşallah Hatay'ı asla yalnız bırakmayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koordinatör bakan ve diğer bakanlar ile milletvekililerinin da bölgede sahada olduklarını aktardı. Erdoğan, bundan sonra da hem dertleşmek hem de yapılanları denetlemek üzere geleceklerini, sundan sonra emeklerinin olacağını vurguladı.

Yeni konutların teslimine kadar geçici barınma merkezlerine ihtiyaç olduğunu bildiklerini ifade eden Erdoğan, barınma ihtiyacına yönelik ilk anda çadır kentlerle atılan adımları, konteyner kentlerle sürdürdüklerini, şu ana kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduklarını, 2 ay içinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planladıklarını aktardı. Erdoğan, “Şimdiden neredeyse her gün 1000 konteynerin kurulumunu tamamlayıp yaşamaya hazır hale getirecek kapasiteye ulaştık” dedi.

Kırıkhan Stadyumu yanındaki çadır kenti ziyaretinin ardından konuşan Erdoğan, depremde hayatını kaybedenler için dua okudu. Depremin ulaşım ve haberleşme altyapısına ciddi zarar vermesine karşın devletin tüm gücü ve personeliyle depremzedenin yardımına koştuğunu kaydeden Erdoğan, “Yıkıntıların altında kalanlara ulaşmak için arama kurtarma ekiplerini seferber ettik. Acil gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için, ülkemizin dört bir yanından binlerce tır malzemeyi bölgeye gönderdik. Gelen yardımları ve tahliye olan insanlarımızı organize etmek için bakanlarımızla, valilerimizle, milletvekillerimizle gece gündüz depremzede vatandaşlarımızla bütünleşerek, bunun altından kalktık, kalkıyoruz. Devlet ve millet hep beraber, tek yürek, tek bilek olarak deprem bölgesine doğru adeta sel olup aktık” diye konuştu.

Katar-Türkiye Kardeşlik Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulununan, Defne ilçesinde konteyner sahra hastanesini ziyaret eden, Samandağ’da Afet Koordinasyon Merkezi'nde yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat'ta yaşanan ve daha sonrasında devam eden depremler nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti, yaşamını yitirenler için Fatiha okudu.

Devlet ve millet olarak afetin ilk anından itibaren Hatay'a ve tüm deprem bölgesine ulaşmak için canla başla gayret ettiklerini ifade eden Erdoğan, “buraya ulaşmak için yola çıkan ekiplerimiz de epeyce bir mücadelenin ardından birer ikişer Hatay'a geldiler. Yıkılan bina sayısının fazla, arama kurtarma personeli sayısının sınırlı olması sebebiyle ekiplerimiz adeta vakitle yarışarak müdahaleleri yürüttü. AFAD'dan madencilerimize, belediyelerimizden sivil toplum kuruluşlarına kadar kendi personelimiz ve uluslararası ekiplerle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir arama kurtarma sayısı olan 35 bin kişiye ulaştık. Bu ekiplerin yarısı Hatay'da da görev yaptı” diye konuştu.

Erdoğan, bir yıl içinde 244 bin konutun ve 75 bin köy evinin inşasını tamamlayarak acil ihtiyacı gidereceklerini de sözlerine ekleyerek, şunları kaydetti: “Geçmişte yaşanan depremlerde, yangınlarda, sellerde nasıl verdiğimiz sözleri tutup insanlarımızı kısa sürede evlerine kavuşturduysak inşallah bunda da aynını yapacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin Hatay programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve bazı milletvekilleri de katıldı. 

Kaynak: www.tccb.gov.tr/


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00