Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı oldu. Kılıçdaroğlu, “Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık” dedi. İskenderun'da kutlama AKP önünde gerçekleşti. İşte ilçelere göre oy dağılımı...

SİYASET 29.05.2023 02:38:00 0
Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın 13. Cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık” dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 52’sini Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 48’ni Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu aldı.

Hatay'da oy farkı: 2 bin 393

Depremde ağır hasar alan illerden Hatay’da yüzde 81,73 katılım oranı dikkat çekerken, 869 bin 238 oy kullanıldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da oyların yüzde 50,10’unu, Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 49,90’ini aldı. Hatay’da CHP’nin önde çıktığı ilçeler birinci turda olduğu gibi Samandağ, Arsuz ve Defne oldu. 

Toplam seçmeni 1.063.539 olan Hatay'da 869.786 oy kullanıldı. 858.909 geçerli oyun yüzde 50.14'ü olan 430.651 oyu Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan aldı. 

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 49.86 oy oranıyla Hatay'da 428.258 oy aldı.

İskenderun'da kutlama AKP önünde

İlçedeki oyların yüzde 50,56’sını Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yüzde 49,44’ünün de Kılıçdaroğlu’nun aldığı İskenderun’da seçim kutlaması AKP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimlerinin ardından Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı’nda yurttaşlara seslendi. Erdoğan, konuşması sonrasında Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP, BBP, HÜDAPAR, Yeniden Refah, DSP'nin Genel Başkanları ve seçimde kendisine destek veren Sinan Oğan’la birlikte poz verdi. Güven ve istikrar kavramına dikkati çekerek kazananın Türkiye olduğunun vurgusunu yapan Erdoğan, yeni ekonomik atılımların adımlarının atılacağını söyledi.

“En adil olmayan seçim sürecini…”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 21.30'da CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Şu andan itibaren öncelikle bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız” dedi.

Devletin bütün imkanlarıyla, son yılların en adil olmayan seçiminin yaşandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Devletin, bütün imkanları bir siyasi partiye seferber edildi. Bir adamın ayakları altına serildi. Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara ve yayılmak istenen korku iklime boyun eğmeden mücadele eden Millet İttifakı’nın sayın Genel Başkanlarına, teşkilatlarına ve seçmenlerimize, sandıklara sahip çıkan ve hala çıkmaya devam eden tüm vatandaşlarıma yürekten teşekkür ederim” diye konuştu.

Hatay’da neler yaşandı?

Depremin gölgesinde 2.turu gerçekleşen cumhurbaşkanı seçiminde hem Cumhur hem de Millet ittifakının seçim sandığı çevrelerinde yoğun önlem aldığı gözlendi. İl genelinde sakin geçen seçimde Milletvekili Servet Mullaoğlu, Altınözü ilçesinde Toprakhisar İmam Hatip Ortaokulu'nda 1106 nolu sandıkta usulsüz oy kullanımına itiraz ederek iptalini sağladıklarını bildirdi.

Narlıca Demirköprü İlkokulunda Muhtar, "cumhurbaskanına hakaret ediyorsun" diyerek, telefonla 20 kişi çağırdığı, gelenlerin müşahit Dr. Berkant Doran ve Süleyman Yeral'ı darp ettikleri bilgileri de medyaya yansıdı. Yeral, bel ve burnundan darp edilirken, Doran gözünden yaralandı.

İskenderun’da Selahattin Alanya İlkokulu’nda ise toplu oy kullanma girişimine itiraz edilerek önlendi. İskenderun Fatih Sultan Mehmet imam Hatip Lisesi’nde fare paniği yaşandı.

 

 


Anahtar Kelimeler: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57