Erdoğan'dan Suzan Şahin'e sert yanıt

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM'deki konuşmasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Deprem bölgelerinde yaşayanlar biliyor neyin ne olduğunu.

SİYASET 10.03.2023 16:58:00 0
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kararını resmen imzalamasının ardından yaptığı açıklamada CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in parlamentoda yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

11 ilde yıkıma neden olan depreme Hatay'da yakalanan CHP Milletvekili Suzan Şahin, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada "Zamanında gelmediniz, Hatay'ı ölüme terk ettiniz, Hatay'a kefen bile vermediniz" ifadelerini kullanmıştı. Şahin'in sözlerine yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Bizim bölgeye ne zaman gittiğimizden haberi olamayan garipler, ilk gün bakan arkadaşlarım tamamıyla deprem bölgelerindeydi. Biz yaralıyız, hanımefendi konuşuyor" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

"Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Daha bizim ilk gün bakan arkadaşlarım deprem bölgelerindeydi, bürokratlarımız, teknokratlarımız bölgedeydi. Ben de ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda Devlet Bey ile buraları dolaştık. Sayın Destici ile dolaştık. Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor; Hatay milletvekiliymiş. Biz sadece Hatay değil 11 ilin 11'inde de çalışmaları sürdürdük."

CHP'Lİ SUZAN ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Meclis'te yaptığı konuşmada "Zamanında gelmediniz, Hatay’ı ölüme terk ettiniz, Hatay’a kefen bile vermediniz, 40’lı 40’lı kıyafetleriyle battaniyelere, bazıları da sarılı olmayan bacaklarıyla gömüldüler, bazıları gömülemedi bile, uzun günler sıra beklediler" demişti.

ERDOĞAN'A NE DEDİ?

Kendisini hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren CHP Hatay Milletvekili Şahin, "Tedbir almadınız, kurtarma yapmadınız, üç gün arama kurtarma ekipleri gelmedi" dedi.

Şahin, sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı:

"Gelmediniz demiyorum, ‘tedbir almadınız, kurtarma yapmadınız, üç gün arama kurtarma ekipleri gelmedi, geldiğinde de malzeme eksikti, insanları ölüme terk ettiniz’ diyorum! Günlerce uğranmayan göçükler oldu, hala da var. Şimdi de ‘33. gündeyiz barınma sorununu hala çözmediniz’ diyorum. Bir kez daha çağrımızı yineleyip halkımızın eksiklerinin giderilmesini istiyorum. Deprem bölgelerinde yaşayanlar biliyor neyin ne olduğunu. Cumhurbaşkanının sözlerini halkımın vicdanına bırakıyorum. İncinen incinsin! Bunlarla uğraşacak zamanım yok. Kim doğru kim yanlış takdir halkımızındır.”


Anahtar Kelimeler: Erdoğan' Suzan Şahin' yanıt

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19