´Eren´ filmine özel gösterim

Şehit Eren Bülbül ve İskenderunlu Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in hatırasını yaşatacak ´Kesişme; İyi ki varsın Eren´ filminin Hatay özel gösterimi yapıldı.

GÜNCEL 10.01.2022 14:34:35 0
´Eren´ filmine özel gösterim

Antakya/SES

Trabzon´un Maçka ilçesinde teröristlerin yaptığı silahlı aldırıda sonrası yaşamını yitiren şehit Eren Bülbül ve İskenderunlu Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in hatırasını yaşatacak ´Kesişme; İyi ki varsın Eren´ filminin Hatay özel gösterimi yapıldı.

Antakya´daki Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan gösterimi, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan ile Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdulkadir Özel, TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş, filmin oyuncuları; Rahman Beşel (Eren Bülbül), Emir Çiçek (Hasan Bülbül), Kemal Balibas (Fethi Sekin) ve senarist Mert Dikmen de izledi. Türkiye´de 800 sinema salonu ile Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Norveç, Danimarka, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Belçika, Azerbaycan´da vizyona giren filmin, bir buçuk günde 190.387 kişiye ulaştığı açıklandı.

Filmin gösterimi öncesi film ekibi ve Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Gedik´in ailesi; annesi Hatice Gedik, kardeşleri Arif Gedik ve Neriman Kaya ile bir araya gelip sohbet eden Vali Doğan, 'Karadeniz´in hırçın çocuğu ile Akdeniz´in Amanoslar´ın gölgesinde büyüyen Ferhat Başçavuş´un hikayesini izleyip göreceğiz. Ama Ferhat Başçavuş ile Eren´inki biraz farklı. Bu iki yiğitten birinin cesaretine birinin de fedakarlığına şahitlik yapıyoruz. Eren 15 yaşında olmasına rağmen teröristlerin yerini gösterebilecek bir cesaretle jandarma birliklerinin önüne düşüyor ve Karadeniz´in hırçın ormanları içerisinde birliklerimize yardımcı olmaya çalışırken Ferhat Başçavuş da Eren´e zarar gelmesin diye bedenini siper ederken ikisi de aynı anda şehadet şerbetini içiyorlar. İkisinin de mekanı cennet olsun. Bizim memleketimizin her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bir memleket. Bu topraklar şehit kanlarıyla vatan yapılmış bir toprak. O yüzden ecdada, şehitlerimize gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Tabii burada en büyük yük, Ferhat Başçavuşun annesinde. O metanetle ve dimdik duruyor. Hiçbir zaman başını yere eğmedi. Evlatları ile birlikte şahadet şerbetini içmiş olan Ferhat´ın acısını yaşıyor ama bunu hiç kimseye hissettirmeden kendi içerisinde yaşıyor. Devletimiz her zaman şehitlerimizin yanında ve şehit yakınlarımızda bunun farkında. Biz onlarla sürekli hemhal oluyoruz' dedi.

TRT Genel Sekreteri Keleş de, TRT ortak yapımı olan ´Kesişme; İyi ki varsın Eren´ filminin, Hatay´ın evladı Ferhat Astsubay ile yine Karadeniz´in delikanlısı Eren Bülbül´ün kesişme noktasını hikaye edindiğini ifade ettiğini belirtti.

/resimler/2022-1/17/1438101189666.jpg

İskenderun´da da şehit ailesi ile birlikte izlediler

Öte yandan 01 Ocak 2022 günü gösterime giren 'Kesişme; İyi ki Varsın Eren' adlı sinema filmini, İskenderun´da kent protokolü üyeleri özel olarak davet edilen Şehit J. Astsb. Kd. Başçavuş Ferhat Gedik´in annesi Hatice Gedik ile birlikte izledi, duygularına ortak oldu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı´nın Hatay Şubesi tarafından yılbaşı günü organize edilen İskenderun´daki film gösterim programına; Kaymakam İskender Yönden ve eşi Dr. Ayşenur Yönden´in yanı sıra Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hatay Şubesi Başkanı Ahmet Ayaz, Şehit Aileleri ve davetli konuklar katıldı. Sinema filminin gösterime girmesi öncesinde İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından dualar okundu. Kaymakam İskender Yönden ve eşi Dr. Ayşenur Yönden, davet edilen Şehit J. Astsb. Kd. Başçavuş Ferhat Gedik´in annesi Hatice Gedik ile yakından ilgilenerek, duygularına ortak oldu.

/resimler/2022-1/17/1451394516755.jpg


Anahtar Kelimeler: Eren filmine özel gösterim

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19