Ergen’den İskenderun’a anaokulu

Sanatçı Gülben Engen’in başkanlığını yaptığı dernek eliyle yaptırılan 4. Anaokulu İskenderun’da açıldı

EĞITIM 11.11.2023 06:02:00 0
Ergen’den İskenderun’a anaokulu

Sanatçı Gülben Ergen’in kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde 11 Afet Bölgesi’nde 11 Anaokulu Projesi kapsamında Hatay İskenderun Dumlupınar Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nda yapımı tamamlanan 100. Yıl Anaokulu’nun açılışı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde törenle gerçekleşti.

İsviçre Kreuzlingen Türk Toplumu Derneğinin katkılarıyla, Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin 50’nci, Hatay’daki 4’ncü anaokulunun açılışında okul öncesi eğitiminin önemine değinen ünlü sanatçı Gülben Ergen, bu kapsamda dernek olarak farklı şehirlerde anaokulları açtıklarını belirtti.

Sanatçı Gülben Ergen, “6 Şubat’ı unutmadım, unutturmayacağım. Yaralarımızı birlikte saracağız. Acılarımızı birlikte dindireceğiz. Böyle özel bir günde ‘Hatay Benim Şahsi Meselemdir’ diyen Atatürk’ün bu acılı ama fikirlerini yaşattığımız süreci onun ilkelerini taşıdığımız sürece bizim için bu özel hassas günde Hatay’a sahip çıkacağız. Depremin yaralarını birlikte saracağız. Yaralar sarıldı zannedilmesin. Her şey geçti normale dönüldü zannedilmesin, evladını, eşini, ailesini, yakınlarını, hayatını, umudunu kaybeden herkesin acısını canıgönülden paylaşıyorum. Buraya gönül bağım hiçbir zaman bitmeyecek” dedi.

İsviçre Kreuzlingen Türk Toplumu Temsilcisi Hüseyin Samsunlu da İsviçre halkı ve Türk vatandaşlarının verdiği destek ve Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin katkılarıyla Hatay’da bir anaokulunun kurulmasına vesile olduklarını kaydetti.

Samsunlu, anaokulunun öğrencilere hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından anaokulunun açılış kurdelesi kesildi, katılımcılar okulu gezdi.

Programa İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ile çok sayıda veli katıldı.

Törenin ardından Kaymakam Demiryürek ve Başkan Tosyalı, Sanatçı Gülben Ergen’i belediyeye ait Doğan Restaurant Cafe’de konuk etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19