Ergin: Büyükşehir Yasası revize edilmeli

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Hatay´ın da dahil edildiği Büyükşehir Yasası uygulamasının, yasayla köy tüzel kişiliklerinin kapatılması, ilçe belediyelerinin yetki ve bütçelerinin kısıt

SİYASET 5.03.2022 18:33:52 0
Ergin: Büyükşehir Yasası revize edilmeli

Akın Bodur/İskenderun

DEVA Partisi İskenderun İlçe binasının açılışışı için kente gelen genel başkanı Ali Babacan´ın bir otelde düzenlediği basın toplantısı öncesinde değerlendirmede bulunan Sadullah Ergin, 'Büyükşehir belediyelerinin uygulamaları bunu gösteriyor. 2013´te çıkan Büyükşehir Yasası´yla işlemeyen, yanlış olanlar bunlar. Büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanının farklı partiden olması ya da aynı partide olup anlaşamaması durumunda ilçe belediyeleri, dolayısıyla halk mağdur oluyor. Çünkü, Türkiye´de demokrasi kültürü yeterince yok. Bu kültür çok yeşermedin büyükşehir Yayası revize edilmelidir' diye konuştu.

'Hassa Tüneline kazma vurmak mümkün'
Hassa-Dörtyol arasındaki mesafeyi kısıltacak Amanos Tüneli Projesini ilk dillendirenlerden olduğunu, ihalesinin yapıldığını ama 2014´den beri projeyle ilgili hiçbir çalışmanın olmadığını anlatan Ergin, 'Projeyi başlatmak için bugün kazma vurmak mümkün. Ama kazma vurulmuyor. 2016 yılının Nisan-Mayıs aylarında temel atma sözü verildi. Ama proje sekiz yıldır rafta duruyor' dedi.

'Osmaniye´nin büyükşehir olması romantik bir düşünce'
Osmaniye´nin büyükşehir yapılmak için Hatay´ın Erzin ya da Erzin ve Dörtyol ilçelerinin Osmaniye´ye bağlanacağı yönündeki söylentileri birkaç gün önce duyduğunu, ama söylemleri çok ciddiye almadığını ifade etti. Ergin, 'Osmaniye´nin büyükşehir yapılması romantik bir düşüncedir. Ama Osmaniye´nin büyükşehir olacağını zannetmiyorum, ama bugünkü hükümet icraatlarını gördükçe ´olamaz´ da diyemiyorum' ifadesini belirtti.
İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ve HASİAD Başkanı Murat Hayzaran, farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarla, Osmaniye´nin büyükşehir olması için Hatay´dan ilçe ya da ilçelerin Osmaniye´ye bağlanması yönünde çalışma yapıldığını duyumunu aldıklarını söylemişti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23