‘Erken seçim´ niyeti sorgulanıyor

OHAL´in 7. kez TBMM´de uzatıldığı gün Recep Tayyip Erdoğan´ın, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin 24 Haziran 2018´de yapılacağını açıklaması, ittifak ve muhalefet partilerinin teşkilatları açısından ‘sorun yok´ yorum

SİYASET 20.04.2018 11:38:40 0
‘Erken seçim´ niyeti sorgulanıyor

Sadet Berkyürek/İskenderun

AKP İl Teşkilatı, değerlendirme toplantıları ve rutin ziyaretlerini gerçekleştirirken bugün yapılacak genişletilmiş toplantının ardından ilçelerde seçim hareketliliğinin yarından itibaren başlaması bekleniyor. AKP Milletvekili Orhan Karasayar, seçimin Türkiye´nin yeniden dirilişine vesile olması dileğinde bulunurken, Milletvekili Mevlüt Dudu, Baskın seçimle geleni baskın oylarla evlerine yollayacağız” yorumunu yaptı. MHP´li Hatay Milletvekili Ahrazoğlu ise partisinin genel merkez hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu, başvuru salonunun hazırlandığını bildirdi. Eski bakanlardan CHPli Nihat Matkap´a göre ise seçim tarihinin ne süre ne de tarih açısından sorunlu bir yönü bulunmuyor.

Karasayar´dan ‘yeniden diriliş´ mesajı
AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, seçim takvimine ilişkin karar üzerine bir mesaj yayımladı. 24 Haziran seçiminin Türkiye´nin yeniden dirilişine vesile olmasını dileyen Karasayar´ın mesajı şöyle: “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın yapmış olduğu istişareler neticesinde mutabakata varılan 24 Haziran seçimleri, güçlenen Türkiye için yeniden bir dirilişe ve şahlanışa vesile olmasını niyaz ediyorum. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

Dudu´dan ‘baskın seçim´ yorumu
24 Haziran seçimine ilişkin değerlendirmesini sosyal medya hesapları üzerinden yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Baskın seçimle geleni baskın oylarla evlerine yollayacağız” yorumunu yaptı. Dudu´nun değerlendirmeyi şöyle: “Ülkeyi koyu bir karanlığa götüren, yaşattıkları ekonomik darboğazda şeker fabrikalarından sahillere kadar tüm ortak değerlerimizi birer birer satan, buğdayda, ette, tarımda bizi yabancı ellere muhtaç eden, ulusal duyguları kendi hırsları için kullanan, kendi kişisel ikballeri için bir milyonun üzerindeki çocuğun üniversite hayallerini öteleyip sınav tarihlerini bile değiştiren arsız bir ittifak ile karşı karşıyayız. Baskın seçime giderek ellerindeki tüm gücü seferber edip muhalefeti hazırlıksız yakalamak, akıllarınca kimi partileri yarış dışı bırakmak istiyorlar. Üzerlerine sinen korku öyle güçlü ki zamk gibi yapıştıkları koltuklarını bırakmamak için akla hayale gelmeyen yollara başvuruyorlar. Siyasi ahlakla bağdaşmayan yöntemler icat ediyorlar! Cumhuriyet´i kuran partiyiz, yaşatacak olan da biziz. Onlar arsızsa biz cesaretle birbirimize kenetleneceğiz. Çalışacağız, yılmayacağız, mücadele edeceğiz, sabaha kadar sandıkların başında olacağız, kapı kapı dolaşacağız. Demokrasi için birleşe birleşe büyüyeceğiz. Birlikteliğimiz umudumuz olacak.”

MHP başvuru salonunu hazırlıyor
MHP´nin Hatay Milletvekili, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçime hazır oldukları mesajını partinin hazırlıkları bilgisiyle yorumladı. Ahrazoğlu, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 24 Haziran 2018 Pazar Günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için Milletvekilliği aday adayı müracaatlarının yapılacağı kabul salonu hazırlık çalışmalarını bizzat başlatmıştır” bilgisini paylaştı.

Maktap: 66 gün kısa bir süre değil
Eski bakanlardan Nihat Matkap ise, erken seçim kararının CHP açısından sürpriz ve sorun boyutu olmadığını belirtti. Matkap´a göre 66 gün seçim süreci açısından kısa sir zaman dilimi değil. Matkap, şu değerlendirmeyi yaptı: “CHP açısından sürpriz de sorun da yok.. Sayın Kılıçdaroğlu 6 ay önce 24 Ekim 2017 de erken seçim çağrısı yapmıştı. 66 gün kısa bir süre değil.”


Anahtar Kelimeler: mevlüt dudu orhan karasayar

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00