Ersin Tatar Hatay’da

İskenderun'da oluşturulacak Melekler Köyü yerleşkesinde inceleme yapan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye Cumhuriyeti yaralarını en kısa zamanda sarmaya muktedir bir devlettir.

HATAY 17.03.2023 23:51:00 0
Ersin Tatar Hatay’da

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antakya’da Afet Koordinasyon Merkezi’ni, enkaz bölgelerinde çalışmalar yürüten Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ekibini ve çadır kenti ziyaret etti. İskenderun’a geçen Tatar, KKTC tarafından kurulacak Melekler Köyü’nde incelemelerde bulunduktan sonra Kriz Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretlerinde Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ve KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli eşlik etti.

Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten, ortaya çıkan olağanüstü şartlarda yaraların sarılması için nasıl çalışıldığını, yerinde gördüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar; “Tüm milletimizin başı sağ olsun. Kıbrıs Türk halkı olarak Türkiye’mizin acısını paylaşıyoruz” dedi.  

Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan kafilenin bir kısmının da Adıyaman’da kaldıkları otelin yıkılmasıyla hayatını kaybettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar; “Acımız büyük” dedi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu ifade ederek; “Türkiye Cumhuriyeti yaralarını en kısa zamanda sarmaya muktedir bir devlettir” ifadesini kullandı.

Antakya’da enkaz kaldırma çalışmalarını sürdüren Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ekibini Küçük Sanayi Bölgesi’nde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, GKK heyeti başkanı ve ekibine, bölgedeki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek gösterilen çabadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çadır kente giden Cumhurbaşkanı Tatar, depremzedelerle sohbet etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

İskenderun'da Melekler Köyü'nde inceleme

Antakya’daki temaslarını tamamlamasının ardından İskenderun’a geçen Cumhurbaşkanı Tatar ve beraberindeki heyet, Hatay Koordinatör Valisi Birol Ekici, AKP Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile AFAR yetkilileri tarafından karşılandı. Heyet, İskenderun’da ilk olarak depremde Adıyaman’da hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri anısına kurulmakta olan “Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Köyü” konteyner yerleşim alanını ziyaret etti. Burada basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye halkının acıları birlikte yaşadığını vurgulayarak, “Adıyaman’da evlatlarımızı kaybettik. Depremde on binlerce insan hayatını kaybetti” diye konuştu.

KKTC’nin depremin ilk gününden itibaren tüm ekipleri ve gönüllüleri ile arama ve kurtarma çalışmalarına katkı koyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, en kısa zamanda hayatın normale dönmesini temenni etti.

“Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Köyü” konteyner yerleşim alanının Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’nun topladığı bağışlarla kurulacağını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, bu duyarlılığından dolayı platforma teşekkür etti.

Konteyner yerleşim alanında bulunan Koordinatör Vali Birol Ekici ise, “İlk günden itibaren KKTC yanımızdaydı. Halkın hayat kalitesini yükseltme çabamıza katkı koydunuz” dedi.

İskenderun’da Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar ve heyeti, yetkililerden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler: Ersin Tatar Hatay’

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19