Ertem 30 milyar doları sordu

Suriyelilere 30 milyar dolar yardım yapıldığı açıklaması üzerine CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, bu rakamın yaklaşık 120 katrilyon liraya ulaştığını belirterek, 120 Katrilyon´un nereye ne şekilde harcandığı konusunda herhangi bir

30.11.2017 10:27:33 0
Ertem 30 milyar doları sordu

 

CHP Hatay Milletvekili gazetemize ilettiği yazılı açıklamasında, şunları ifade etti: Türkiye´de 3 milyon, Hatay´da 375 bin Suriyeli yaşıyor. Çoğu ya açlıktan ölüyor ya da dilencilik yapıyorlar. Konteynırlarda yaşıyorlar evleri bile yok. Bu paralar onlara harcandıysa neden Suriyeli insanlarımız bu kadar sefil yaşıyor. 120 katrilyon lirayı dağıtsanız bütün Suriyelilerin ihya olması gerek. Ama öyle bir durum yok. Burada çok tezat bir tablo ortada. AKP hükümetinin söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor. İnsanlarımız açlıktan ölürken, hastanelere gidecek para bulamazken, yoksulluktan çocuklarımız okula gidemezken çoğu da yürüyerek gitmek zorunda kalırken 120 katrilyon lira nereye harcandı bunu bilmek tüm vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır.”

Para akışı ve Man adasını hatırlattı
Man adasında kurulan ve Cumhurbaşkanının yakınları tarafından 2011 tarihinden itibaren belirli aralıklarla yüksek meblağlı para akışının gerçekleştiği iddialarına da yanıt istediğini ifade eden Ertem, yazılı açıklamasında, ‘vurgunun ispat edildiğini´ belirtti. Ertem´in açıklaması şöyle: “Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun ‘Erdoğan ve ailesinin yurt dışında parası var´ sözlerine ‘İspatlarsa istifa ederim´ şeklinde cevap vermişti. Şimdi ne yapacağını çok merak ediyorum. 1 Ağustos 2011 tarihinde Man Adasında bir şirket kuruluyor. Man Adası İrlanda ile İngiltere arasında bulunan tahmini nüfusu 81 bin olan küçük bir ada. Kurulan şirket hem Man Adası´nda hem de Türkiye´de noter tasdikli olarak kurulmuştur. Şirketin sermayesi 1 sterlindir. Kuran kişi Sıtkı Ayan´dır (Adı Zarrab davasında da geçen iş adamı) ve tek kişilik yönetim kurulu da kendisidir. Daha sonra bu şirketi Kasım Öztaş´a devretmiştir. Bu şirkete Cumhurbaşkanı´nın Özel Kalem Müdürü, Oğlu, Kardeşi, Dünürü ve Eniştesi tarafından 20.12.2011 tarihinden itibaren periyodik aralıklarla 2.5 Milyon dolar, 2.5 Milyon dolar, 1.5Milyon dolar, 1.250 bin dolar, 1.250 bin dolar, 1.Milyon lira, 250 bin dolar, 1.450 bin dolar, 2.350 bin dolar para akışı gerçekleşmiştir. Bunların Swift (Döviz Transferi) mesajlarını ve resmi banka dekontlarını da Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu basına sunmuştur. Sizler Öğrenciden, emekliden, işçiden, memurdan, ev hanımından, çiftçiden, gaziden, şehit ailelerinden, öğretmenden ve toplumun her kesiminden aldığınız sayısız vergileri bu şekilde mi değerlendiriyorsunuz? Bunu şu ana kadar AKP´ye oy veren vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyorum.”


Anahtar Kelimeler: Ertem milyar doları sordu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23