Ertem: Sağlık da taşeronlaştırıldı

İskenderun Sakarya Mahallesi´nde ağaçları ve fidanlıklarıyla kentin akciğeri 267 dönümlük ziraat bahçesinin de şehir hastanesi için Sağlık Bakanlığı´na devredilirken şehir hastanesi uygulamasına tepkiler sürüyor.

27.11.2017 11:11:36 0
Ertem: Sağlık da taşeronlaştırıldı

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, “Şehir hastaneleri halkın sağlığını değil, birilerinin cebini iyileştirmeye yönelik bir sistemden başka bir şey değildir” dedi. 

Şehir hastanelerinin yap-işlet-devret modeli ile kamu-özel ortaklığına devredilen hastanelerin gösterişli binalarda sağlık hizmeti vermek yerine; yetersiz doktor ve sağlık personeli sayısı, yüksek alınan ücretler ve halkın sağlığının iyileştirilmesi üzerine çalışmaların yapılmasını öneren Milletvekili Ertem, sağlığın taşeron şirkete bırakılmasını acı bir tablo olarak yorumladı. Ertem, sağlığın devletin asli görevi olduğunu kaydetti.

Emek sömürüsüne dayalı bir sistem
Kalkınma Bakanlığı´nın raporuna göre 17 şehir hastanesinin kiralanması karşılığında devletin yapacağı ödemenin 27 milyar dolar olarak belirlendiğini de ifade eden Milletvekili Ertem, yazılı açıklamasında, şunları dile getirdi: “Çok daha az para harcanarak vatandaşın üstün kalitede hizmet alacağı, kolay ulaşabileceği, sağlık çalışanlarının haklarının korunacağı bir sistem kurulabilecekken, savurganlık boyutunda, yeni rant alanları sağlamaya yönelik, emek sömürüsüne dayalı bir sistem tercih edilmiştir.”

Arazi tasarrufu da yüklenici firmaya
Ertem, şehir hastaneleri ile yüklenici firmaya sağlanan rantı ise şöyle açıkladı: “Şehir hastaneleri ihalesini kazanan şirkete hazine arazileri bedava verildi, devlet firmaya 25-30 yıl boyunca kira ödemesi yapmayı hazine garantisi de vererek kabul etti, sözleşme süresi 49 yıla kadar çıkarılabilecek. Hastane çevresindeki tesisleri yüklenici firmanın işletecek, hastane ve çevresindeki yapılardaki işletmeler her türlü vergi-harçtan muaf olacak. Hastanelere devlet tarafından yüzde 70 doluluk garantisi verildi. İnsanlarımız çok uzak yerlerdeki şehir hastanelerine ulaşmak zorunda bırakılırken, kapatılan devlet hastanelerinin bina ve arazilerinin tasarrufu yüklenici firmaya bırakıldı.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00