Ertem´in raporu yeniden Kalkınma Bakanı´nda

CHP Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, Aralık ayında sunduğu, ancak referandum dolayısıyla üzerinde çalışma yürütülemeyen Hatay Ekonomi raporunu yeniden Kalkınma Bakan´ı Lütfü Elvan´a sundu.

1.08.2017 10:37:32 0
Ertem´in raporu yeniden Kalkınma Bakanı´nda

 

Nakliye, ihracat, deniz taşımacılığı, tarım, turizm sektörlerindeki kentin potansiyeli ve yaşadığı darboğazı değerlendirdiği raporda Suriyeli sığınmacıları da ayrı bir başlık altında değerlendiren Birol Ertem, Bakan Elvan´ı makamında ziyaret ederek raporla ilgili bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.
Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Milletvekili Ertem, “Görüşmeler neticesinde Hatay ilinin içinde bulunduğu jeopolitik konumu nedeniyle bozulan ekonomik durumu ile ilgili çalışmaların başlaması için Sayın Bakanımız Lütfü Elvan ekibine talimat verdi. En kısa sürede Hatay´a göndereceği heyet ile sorunların bizzat yerinde inceleneceği ve Hatay´a ekonomik açıdan daha iyi hale getirebilmek için Cazibe Merkezi İller kapsamına alınması gerektiğini ve bununla ilgili çalışmaların en kısa sürede başlanacağını belirtti. İlerleyen süreçte kendisinin de Hatay´a bizzat gelip çalışmaları yerinde inceleyeceğini ifade etti” dedi.

Raporda ne demişti?
Hatay ilinin ekonomik görünümünün beklenenden ve olması gerekenden uzak bir noktada bulunduğuna dikkat çektiği ve sektörün sorunları ayrı ayrı değerlendirdiği raporda Milletvekili Birol Ertem, yıllardır vergi ödemelerinde 81 il içinde ilk 10´da yer alan Hatay´ın; yapılan yatırımlar, verilen teşvikler açısından bakıldığında iller arasında son sıralarda olduğunu ifade ederek, “Bu da zorlu bir coğrafyada bulunan ve bu coğrafyanın sunduğu güç koşullarda varlık mücadelesi veren Hatay´ın ve Hataylı yatırımcının, sanayicinin, üreticinin ve ihracatçının sorunlarının katlanmasına neden olmaktadır” demişti.
Ortadoğu´daki olumsuzluklarla başlayan ve Suriye krizi ile derinleşerek devam eden süreçten dolayı Hatay´daki şartların ağırlaştığını ve taşınamayacak bir seviyeye doğru ilerlediğine dikkat çeken Ertem, Hatay´a son beş yılda gerçekleşen Suriyeli sığınmacı akını ile nüfusu yaklaşık yüzde 28,5 arttığını, bunun sonucu olarak kentte ekonomik durumun olumsuz etkinlendiğini vurgulamıştı. Ertem, rapor öncesi Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD), Antakya Ticaret ve Sanayi Odası( ATSO), Kırıkhan Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği (ATSİAD) ile görüşmeler yürütmüştü.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23