Eryılmaz: Konteyner kentlerde büyük dram

Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz, depremin üzerinden geçen 9 aya karşın depremzedenin gündeminin değişmediğini belirtti: Açlık, yoksulluk ve sefalet

HATAY 21.10.2023 18:15:00 0
Eryılmaz: Konteyner kentlerde büyük dram

Hatay’a bağlı Samandağ ilçesinde konteynerkent ziyaretleri yapan, barınanlarla görüşen, koşullarını inceleyen Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, yerleşkelerde yaşanan koşulların tek başına belediye olanaklarıyla iyileştirilmesinin sağlanamayacağını belirtti. Eryılmaz, “Devletin derhal bu vatandaşlarımızın daha insanca yaşayabilecekleri koşulları oluşturması gerekiyor” dedi.

Yerleşkelerin barınan depremzedelerin kaderine terk edilmiş koşullarını eleştiren Belediye Başkanı Eryılmaz, ziyaret ve incelemelerinin ardından yaptığı yazılı açıklamada,  şunları kaydetti:

“Depremden en çok etkilenen, yoksulluk ve sefaletin olduğu, depremzedelerin kendi kaderine terk edildiği konteyner kentleri ziyaret ettik. Depremin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Farklı gündemler ile deprem felaketi unutulmaya yüz tuttu fakat depremzedelerimizin gündemleri hep aynı; açlık, yoksulluk ve sefalet... Burada büyük bir dram, büyük bir acı var. Vatandaşlarımızın kendi kaderlerine terkedildiği bir manzara ile karşı karşıyayız.”

Yemek yiyecek yer yol, okul servisi yok

Depremzedelerin sıkıntılarını tekrar Türkiye'nin gündemine getirmek istediklerini kaydeden Eryılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu şartlarda burası tam bir iskencehaneye dönüşmüş durumda. Yemek yiyecek yer yok, oturacak yer yok, kışın yağmur yağdığı zaman su içeriye giriyor, elektrikler çoğu zaman kesiliyor, su yok, internet yok, çocukların okula gidecek servisleri yok, vatandaşın cebinde 1 kuruş para yok... Bu vatandaşlarımızın bu koşullarda yaşaması için hiçbir haklı gerekçe görmüyorum. Belediye olarak depremzedelerimize belediyemiz bütçesi oranında katkı sunacağız ancak bu bizim çözebileceğimiz bir iş değil. Devletin derhal bu vatandaşlarımızın daha insanca yaşayabilecekleri koşulları oluşturması gerekiyor. Basına, siyasilere, milletvekillerine sesleniyorum, depremzede vatandaşlarımızın sıkıntılarını unutturmayın. Bu konuya acil çözüm bekliyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Eryılmaz: Konteyner kentlerde büyük

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19