Erzin CHP adayını ´temayülle belirledi´

Erzin CHP İlçe başkan adayını belirlemek amacıyla kayıtlı üyeler tarafından yapılan temayül yoklaması yapıldı.

SİYASET 20.11.2019 10:30:06 0
Erzin CHP adayını ´temayülle belirledi´

Akın Bodur/İskenderun

 Erzin CHP´de temayül yoklaması ilk kez yapılırken daha önce açıklama yapan bir aday, bu uygulamanın parti tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle oylamaya katılmayacağını ifade etmişti. Temayül oylamasına göre, üyelerin oy kullandığı seçimde birinci çıkan dört adaydan Yalçın Elmasoğlu´nun, önümüzdeki ay yapılacak ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olması bekleniyor.
Erzin Belediye Düğün Salonunda hafta sonu yapılan ve Cumhuriyet Halk Partisi Erzin İlçe Başkan adayının belirlenmesini sağlamayı amaçlayan temayül yoklaması na 4 aday katıldı. Resmi sonucu olmayan ve sadece üyelerin düşüncesini ifade eden temayül yoklamasında partiye kayıtlı 800 üyeden 486´sı oy kulandı. CHP Erzin İlçe Başkanı olmak isteyen Yalçın Elmasoğlu, Akif Özer, Necdet Sökmen ve Behiye Kargaoğlu´nun aday olarak katıldığı temayül yoklamasında kullanılan 486 oyun biri boş çıkarken, 7 oy da geçersiz sayıldı. Geçerli oylardan Yalçın Elmasoğlu 251 oy, Akif Özer 157 oy, Necdet Sökmen 60 oy ve Behiye Kargaoğlu 10 oy aldı ve Erzin CHP üyeleri, ilçe başkan adayının Yalçın Elmasoğlu olmasını istediğini ifade etti.
Yapılan oylama sonucunu açıklayan CHP Erzin İlçe Başkanı Mehmet Akif Özer “Biz birbirimize rakip değildik. Sadece Türkiye´de ilk defa, uygulanan bir sistemi de başarmanın sevinci içerisindeyiz” değerlendirmesinde bulundu. Partisinin Erzin´de bir ilke imza atarak, kongreye ortak aday çıkarmak için üyeler arasında temayül yoklaması düzenlediğini ifade eden CHP Erzin İlçe Başkanı Özer, temayül yoklamasında dört adayın yarıştığını ve en fazla oy alanın Elmasoğlu olduğunu, yapılacak kongrede ilçe başkan adayı olarak seçimlere katılacağını kaydetti. Özer, “Bu başarı, dört arkadaşın sayesinde gerçekleşmiştir. ´Sandığa gitmeyin´ diyenlere rağmen, üye sandığa gelerek iradesini göstermesi de üyelerin başarısıdır. Cumhuriyet Halk Partisinde, demokrasi kazanmıştır” diye konuştu. Özer, temayül yoklaması sonrası en fazla oyu alan Elmasoğlu´nu kutladı ve 'Bir ilki basardık. Temayül yoklamasına katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Üyelerimiz yüzde 55´in üzerinde katılım sağlayarak, oy vermiştir. Bu yolla üyeler, başkanlık seçimine aktif katılmış ve iradesini sandığa yansıtmış oldu. Temayül oylamasında kullanılan oylara göre, adaylardan Yalçın Elmasoğlu en çok oyu aldı ve birinci çıktı. Kendisine kutluyor ve başarılar diliyorum. Türkiye´ ye örnek olacak bir çalışma başarıyla sonuçlanmıştır' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00