Erzin OSB için işgücü eğitim protokolü

Erzin Ticaret ve Sanayi Odası ile Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezi arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

10.07.2017 11:01:43 0
Erzin OSB için işgücü eğitim protokolü

Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Protokol ile bin 209 dönümlük 1. etap arsa tahsis taleplerinin tamamlandığını, yakın tarihte 4 bin 440 dönümlük 2. Etabın da tahsis talebine açılacağını söyledi. 1. Etapta tahsis yapılan 38 firmanın demir-çelik, makine, gıda, metal, tarımsal mekanizasyon, tekstil, filtre sektörlerinde yatırım planladığını da kaydeden Soylu, öngörülen toplam istihdam sayısının 6 bin 552 kişi olduğunu ifade etti.

OSB´de tesislerin faaliyete girmesiyle Oda çalışmalarının da hız kazanacağını belirten Soylu, kentin sosyo-ekonomik yapısının yanında eğitim öğretimin, şehirleşmenin, ticari yapısının da yeniden planlanarak kentin bu yatırıma hazırlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Diğer kurumlarla da protokol yapılacak
Soylu, “Bu doğrultuda yaptığımız araştırma çalışmalarında ilçemizde mevcut yatırımların işgücü taleplerini karşılayacak istihdam edilebilir arzının olmadığını, geç kalınması halinde Erzin Organize Sanayi Bölgesinin işgücü taleplerinin dışarıdan karşılamak zorunda olacağını, bu durumun ise Erzin´imizin yapılacak yatırımların yansımasından ekonomik ve sosyal anlamda istenilen şekilde faydalanamayacağını gösterdi. Bu nedenle her geçen günün kayıp olacağı kaygısı ile bu işbirliği protokolünü bir an önce gerçekleştirmeyi uygun bulduk. Bölgemizdeki diğer Mesleki Eğitim Kurumları ile de işbirliği için protokol imzalayacağız” dedi.

Akı: İşsiz genç nüfus avantaj
Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Akı da istihdam edilebilir işgücünün oluşması için Mesleki Eğitimin çok daha etkinleştirilmesi gerektiğini, bu konuda STK´lara ve Eğitim Kurumlarına çok iş düştüğünü ifade etti. Erzin´de genç nüfusun oranının çok yüksek olmasının avantaj olarak değerlendiren Akı, mesleki eğitim lan ranın ise son derece düşük kaldığını, işsizler arasında önemli payı lise ve üniversite mezunlarının oluşturduğuna dikkat çekti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00